søndag den 5. oktober 2014

Mere film og biks med Savoykål

I sidste uge passede jeg Bio…

…og filmen vi viste var ”Hundredefodsrejsen”. Et af filmens temaer var mad, så derfor er det meget passende at skrive om den på en madblog. Det var ikke stor filmkunst, faktisk var historien meget forudsigelig – også selvom man ikke havde læst bogen af samme navn, som filmen bygger på. Men det var en rigtig hyggelig feel good film, synes jeg. Der var kærlighed, der var familiesammenhold, der var humor og selvfølgelig en hel del mad. Filmen handler om en indisk familie, der flytter til en lille by i Frankrig, hvor de vil starte en indisk restaurant. Hassan, familiens ene søn, er nemlig en gudsbenådet kok, der laver fantastisk mad. Men den indiske restaurant er fra starten af i modvind, for lige over for på den anden side af gaden ligger den meget stilfulde franske restaurant  Le Saule Pleureur. Restaurantens ejer Madam Mallory bliver mildest talt ikke begejstret for det indiske islæt på gadens modsatte side og de to restauranter slås om at tiltrække kunderne. Kan du lide mad, kan du lide en sød kærlighedshistorie rørt op med mødet mellem kulturer, så er det lige en film for dig.

Du kan læse mere om filmen her og om bogen her

Så vil det selvfølgelig have været passende med en god opskrift på noget lækkert indisk mad – eller fransk Michelin-mad for den sags skyld. Men jeg havde ingen af delen på lager i mine indlæg, der venter på at blive udgivet. Det nærmeste jeg kan komme er nedenstående opskrift på Savoykåbiks med kikærter. Stor kogekunst er det ikke, til gengæld er det en hurtig og nem hverdagsret. Og det er jo trods alt sådan noget, vi har mest brug for.


Savoykålbiks med kikærter
(1 person)
1 lille løg finthakket
olivenolie
50 g gulerod i tern
1 dl grønsagsbouillon
100 g savoykål i grove strimler
100 g kikærter – kogte eller fra dåse
1-2 æg
salt, peber
Asani – en krydderblanding jeg har fra Mill & Mortar med koriander, chili, kanel, spidskommen, ingefær, rosmarin og oregano.
Æggene sættes over og koges. Olien varmes på panden og løgene svitses i den varme olie. Gulerødderne kommes på panden sammen med bouillon og det hele varmes op til det simrer. Kålen tilsættes sammen med kikærterne og det hele vendes rundt og varmes til kålen er faldet sammen. Hvis det koger tørt, tilsættes ekstra vand. Ved serveringen pyntes med æg, skåret i både. Serveres med salat og evt. brød, hvis man har lyst til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar