tirsdag den 18. november 2014

Livet som myre og rødbedesalat med linser og blå ost

Det er længe siden...

...I sidst har fået en boganmeldelse. Så her kommer en anmeldelse af bogen "Dårlig karma" skrevet af den tyske forfatter David Saffier. Bogen er udgivet på forlaget Bazar.


Hvordan vil livet være, hvis man var en myre? Ja, det er jo ikke noget man går og tænke på og det gælder heller ikke for denne bogs hovedperson, den succesfulde tv-vært Kim Lange. Hun har travlt med sin karriere og sit sværmeri for en af sine kollegaer, mindre tid er der til hendes rare mand Alex og deres datter Julia. Men netop da hun når i nyt højdepunkt i sin karriere og står til at modtage en eftertragtet fjernsynspris, rammer katastrofen hende - helt bogstavligt, da hun dør efter at have fået en håndvask fra en havareret russisk rumstation i hovedet.

Den gode ting er, at hun bliver genfødt. Den dårlige ting er, at hun bliver genfødt som myre. Hendes menneskeliv var fyldt med alt for meget dårlig karma, så nu er hun endt nede på bunden af reinkarnationsstigen og hvis hun vil genfødes som noget større og bedre, må hun i gang med at samle god karma.

Heldigvis kan hun stadig tænke som et menneske og nu begynder hendes forsøg på at samle god karma, så hun kan blive genfødt på et højre trin næste gang. Og hele tiden, mens hun arbejder sig op og ned af reinkarnationsstigen, kæmper hun for at komme tilbage til sin familie og være i dens nærhed, selvom de kun ser hende som en myre eller et marsvin eller hvad hun nu er blevet genfødt som.

Rigtig sjov ide om mennesket der bliver reinkarneret som forskellige dyr, men stadig har sin menneskehjerne. Det giver anledning til mange sjove episoder undervejs. Bliver Kim så klogere og et bedre menneske undervejs? Ja, det må du selv finde ud af ved at læse bogen.

Jeg ved ikke om myrer spiser linser. Men jeg kan rigtig godt lide linser - meget gerne i forskellige former for salater. Her er en med rødbeder, som jeg fandt hos Alt for Damerne og som derefter blev tilpasset min måde. Bl.a. blev gedeosten skiftet ud med blå ost.


Salat med linser, rødbeder og blå ost
(1 person)
25 g valnødder
olivenolie
1 tsk honning
1 dl grønne linser
150 g rødbede
grøn salat
2 skiver blå ost eller gedeost, hvis man hellere vil det
Dressing blandes af sennep, olie og hvidvinseddike smagt til med salt og peber
Valnødderne ristes ganske kort i lidt olivenolie på panden og vendes med honningen, hvorefter panden tages af varmen.
De grønne linser koges 30-40 minutter. Rødbederne skrælles og der skæres to tykke skiver af en vis størrelse. Resten af rødbederne skæres i små tern. Rødbedeternene vendes med olie i et ildfast fad, de tykker skiver lægges i midten. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Rødbederne tages ud, rødbedeternene lægges til side. Oven på rødbedeskiverne kommes to skiver blå ost, jeg brugte Klosterkrone. Fadet sættes i ovnen yderligere fem minutter.
I en dyb tallerken lægges en bund af salat. De lune linser vendes med rødbedetern, valnødder og dressing og lægges oven på salaten. Øverst placeres de to tykke skiver med ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar