onsdag den 14. januar 2015

Kyllingefad med champignon og porrer

Dagens ret...

...bliver i dag sent fra et sted mellem Valby og Fyn, hvor jeg lige nu sidder i toget. Jeg har nemlig været en tur i Valby for at hjælpe Datteren i forbindelse med at hun flytter ud af sit kollegieværelse. Fra slutningen af januar og til slutningen af juni skal hun til Frankrig for at læse et semester. Og så skulle der gerne blive mulighed for, at hendes mor kan komme en tur til Frankrig og besøge hende i løbet af foråret.

Der er ikke meget fransk over dagens ret, en god hverdagsret med kylling, champignon og porrer.

Først vendes kyllinger og grønsager på panden.

Det hele lægges i fad med en gang sovs

Og serveres selvfølgelig med dagens salat

Kyllingefad med champignon og porrer
(4 personer)
400 g kogt kylling
250 g champignon
1 stor porre
olivenolie
1 dl kogt quinoa (kan undlades - de kom kun i, fordi jeg havde en rest)
½ l Mornaysauce (den nemme løsning, man kan også selv lave en ostesovs)
salt, peber, paprika

Skær kyllingekødet ud i mindre tern. Skær porren ud i mindre stykker. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Varm olien i en stor pande. Tilsæt porrerne og svits dem til de bliver bløde, men ikke brune. Tilsæt champignonskiverne og svits til de får farve. Tilsæt kyllingekødet (og evt. quinoa) og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Smør et ildfast fad og læg kylling og grønsager i bunden. Hæld Mornaysaucen over og drys med paprika. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Serveres med salat og hvis det skal være mere mættende med ris eller brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar