lørdag den 14. februar 2015

Wok med mørbrad, hvidkål og gulerod

Et hvidkålshoved er ikke ligefrem...

...den mest spændende grønsag. Kedeligt ser det ud, når det ligger der - en stor grov hvid klump. Men det skal man ikke lade sig narre af, for der faktisk mange gode ting at sige om hvidkål. Det er billigt og strækker langt. Det kan bruges til mange forskellige ting og det holder længe. Her har jeg brugt det i en wokret med mørbrad og gulerødder.



Wok med mørbrad, hvidkål og gulerod
(1 person)
150 g mørbrad skåret i tynde strimler
olivenolie
200 g fintsnittet hvidkål
1 stor gulerod skåret i skiver (evt. halve skiver)
½ rødløg i tynde strimler
ingefær, frisk og finthakket
chili, frisk og finthakket
1 stor teske soja
1 spsk chilisovs
1 stor teske honning
15 g mandler

Varm olien op i wokken og steg kødet 3-4 minutter. Tag kødet op og varm lidt mere olie. Svits løg og gulerødder, tilsæt derefter chili og ingefær sammen med hvidkål. Bland soja, chilisovs og honning og vend det med grønsager. Kom kødet tilbage i wokken og varm det hele igennem. Drys mandler over ved serveringen. Kan evt. serveres med ris.

Se andre opskrifter med hvidkål her:
Asiatisk kålsalat
Indisk hvidkålsgryde
Pølse-paprika-pande

Ingen kommentarer:

Send en kommentar