tirsdag den 11. august 2015

Saftigt farsbrød med kylling, champignon og soltørrede tomater

Farsbrød er en gammel kending her på bloggen, se f.eks Farsbrød med broccoli og ostefyldFarsbrød med spinat og mandler eller Små farsbrød med gulerødder og mandler  Men det skal nu ikke forhindre mig at komme med nye variationer. Mulighederne er mange og selvom man har en lille husholdning, kan man godt have glæde af et farsbrød. Det kan bruges til middagsmad i flere dage, det kan bruges til madpakken og det kan også fryses ned. Dagens variation er med kyllingefars, champignon og soltørrede tomater.




Saftigt farsbrød med kylling, champignon og soltørrede tomater
(4 personer)
500 kyllingefars
2 æg
½ dl mælk
1 dl cremefraiche
evt. 50 g havregryn
salt, peber
krydderurter – jeg brugte salvie og rosmarin
lidt ovnbagte eller soltørrede tomater
1 fed hvidløg
125 g champignon
1 pakke kalkunbacon

Rør farsen med æg, mælk, cremefraiche, salt og peber. Tilsæt evt. havregryn, hvis du synes farsen er for lind. Lad farsen stå og hvile i køleskabet en halv times tid. Skyl champignonerne. Hak krydderurter, tomater, hvidløg og champignon i en minihakker. Rør denne blanding i kyllingefarsen, så det hele bliver blandet godt. Form farsen til et farsbrød i et ildfast fad. Dæk med skiver af kalkunbacon. Bag farsbrødet i ovnen ved 200 grader i ca. en time. Jeg serverede ovnstegte kartofler og dagens salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar