søndag den 15. november 2015

Kardemommekrydret salat med rødbeder, bulgur og linser

Uhm denne salat er lige noget for mig. Her bliver rødbeder, linser og bulgur piftet op med masser af gode krydderier som ingefær, kardemomme og stjerneanis. En dejlig rustik salat til den mørke tid. Opskriften er fra ”Den store salatbog” med opskrifter fra Karolines køkken. En rigtig god salatbog med masser af lækre salater.





Kardemommekrydret bulgursalat med rødbeder – min version
(2 personer)
60 g grønne linser
2,5 dl bouillon
90 g bulgur
3 grønne kardemommekapsler
1 stjerneanis
1,5 dl skyr
1,5 spsk appelsinsaft
¾ spsk friskrevet ingefær
salt
olivenolie
200 g skrællede rødbeder eller bolsjebeder i halve skiver
appelsinfileter af 2 appelsiner
fintklippet purløg
peber

Kog linserne i bouillon ved jævn varme og under låg i ca. 4 minutter. Tilsæt bulgur, kardemommekapsler og stjerneanis og kog yderligere i ca. 10 minutter. Der skal evt. suppleres med mere væde undervejs. Hæld evt. overskydende vand fra og lade linser og bulgur køle af. Fjern kardemommekapsler og stjerneanis.  Til dressingen røres skyr med appelsinsaft, ingefær og salt. Lad det stå tildækket i køleskabet mindst 15 minutter. Smag til. Varm olien på en pande og rist rødbedeskiverne i ca. tre minutter. Drys med salt. Vend de stegte rødbeder med linser, bulgur, appelsinfileter, purløg og peber. Server ristet brød til salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar