søndag den 21. maj 2017

Lækre rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade

Nu er det rabarbersæsonen over os for alvor og derfor skal der selvfølgelig rabarberkage på bordet/ bloggen.

Det blev til nogle rigtig gode muffins med både hvid chokolade, marcipan og crumble på toppen. De blev altså rigtig lækre.

Ideen til opskriften fik jeg fra Odense Marcipan. Men som så ofte før ændrede jeg på opskriften og lavede min egen version.






Rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade
18 muffins
150 g fintsnittede rabarber
40 g sukker
125 g smør
150 g sukker
100 g revet marcipan
1 spsk vaniljesukker
2 æg
2 dl cremefraiche 6% eller 9%
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g grofthakket hvid chokolade
Topping:
75 g sukker
75 g fintsnittede rabarber
50 g havregryn
50 g smør

Start med at vende de fintsnittede rabarber med sukker og lad dem trække. 

Rør smør, sukker, marcipan og vaniljesukker blødt og cremet. Pis æggene i et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Rør cremefraiche, mel og bagepulver i dejen og vend til sidst rabarberstykkerne i. Fordel dejen i muffinsformene. Fordel den hakkede hvide chokolade på alle muffins.

Til toppingen blandes rabarber og sukker. Smørret smuldres i havregrynene og blandes med rabarber og sukker. Denne masse fordeles på toppen af kagerne.

Bag kagerne ved 180 grader i 25-30 minutter.

Hvis du ikke har lyst til muffins, kan du prøve en af disse kager i stedet:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar