tirsdag den 27. juni 2017

Lun blomkålssalat med kidneybønner og fetaost

Har du et blomkålshoved som er blevet lidt trist, træls og blødt, så kan du bruge det til dagens salat. Blomkålen skal nemlig bages i ovnen inden det kommes i salaten, så derfor behøver det ikke at være helt frisk og sprødt.  Der kommer også kidneybeans og fetaost i, det giver lidt protein. Og valnødder, som giver lidt ekstra knas. Dejlig, lidt anderledes salat.





Lun blomkålssalat med kidneybeans og fetaost
(2 personer)
175 g blomkål
1½ spsk olie (evt. hvidløgsolie)
frisk rosmarin                
2 forårsløg
citronsaft og skal
1 stor teske balsamico
salt, peber
½ dåse kidneybeans
persille
50 g fetaost
1 stor håndfuld valnødder

Skyl blomkålen og del den i små buketter i en skål. Kom olie over, drys med salt og peber og vend det hele godt rundt. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Hak rosmarin fint og hak forårsløgene knap så fint. Varm lidt olie på panden og svits løgene til de bliver bløde. Tilsæt rosmarinen og vend det hele rundt. Hak valnødderne groft og rist dem evt. på en pande. Hak persillen. Pisk dressingen sammen af citronskal og –saft, balsamico, salt og peber.

Vend den varme blomkål med løg, rosmarin, bønner, persille, valnødder og dressing. Anret salaten i en skål og drys fetaosten over.

Serveres med brød og evt. lidt serranoskinke ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar