torsdag den 17. august 2017

Lidt om haggis og andre smagsoplevelser på ferien i Skotland

I sidste uge var Datteren og jeg på ferie i Skotland.Vi startede med et par dage i Edinburgh, hvor vi var på heldagstur den ene dag for at se en masse locations, hvor de har optaget serien "Outlander". En serie min datter er stor fan af.

De fleste dage tilbragte vi byen Inverness, som ligger i Højlandsområdet. Her vandrede vi ture - både i byen og i omegnen, vi besøgte museer og souvenirbutikker, vi var en tur til Loch Ness (og vi så ikke uhyret) og vi fik i hel taget hygget os sammen. Og så fik vi også en masse god mad.

Morgenmad


Den bedste morgenmad var uden tvivl den vi fik på The Fig Tree Bistro, en lille økologisk bistro i Edinburg med en rigtig hyggelig gårdhave. Datteren fik en traditionel engelsk breakfast, jeg fik en vegetarudgave.

Spisesteder i Inverness

På Johnny Foxes  fik vi to lækre forretter:

 En løg- og ostetærte med cheddarost

Pandekagestykker med laks, koriander og lime. Dertil en mangopuré

Til dessert fik vi

 Chokoladeappelsintærte med Bailey, vaniljecreme og appelsinsorbet

Eton Mess med vaniljecreme, marengs, hindbæris og bærpuré

På pubben The Castle Tavern fik vi vovet os ud i den skotske nationalret haggis.

Denne udgave af haggis var dog ikke den traditionelle måde at spise haggis på. Disse blev kaldt Haggis Bon Bons. De bestød af en lækker sprød skal udenpå og inden i var en blød masse, som smagte rigtig meget af lever. Heldigvis kan vi begge lide lever, så det blev god smagsoplevelse.

Og bagefter fik vi en god burger smagt til med bl.a. chorizo.

På en restaurant med det franskklingende navn Encore fik Datteren en dejlig mør 
Shetlandsk lammeskank med rødvins- og rosmarinsovs.


Og jeg fik Kylling Balmoral hvor fyldet var - haggis. 
I denne udgave smagte haggisen meget af allehånde. Og den smag mindede mig om da jeg var barn og min farmor lavede den gamle ret "finker", som også bestod af indmad ligesom haggis. Hun smagte nemlig også finkeren til med allehånde.


The Mustard Seedprøvede vi en tidlig menu med to retter.

Jeg fik en dejlig salat med makrel, fennikel, appelsinsauce og granatæblekerner. 
Datteren fik dagens suppe.

 Som hovedret fik Datteren et godt stykke oksekød med en god sovs.

Og jeg fik et godt stykke laks med en rigtig dejlig kartoffelmos til. Og så fik vi begge to grønsager til.

Sidste aften spister vi på restauranten The Waterside, som ligger rigtig godt med udsigt til floden Ness, som løber gennem byen. Og denne flod løber videre til Skotlands mest berømte sø, Loch Ness.

Her valgte Datteren endnu en gang burger.  Jeg valgte en rigtig dejlig vegetarret. En bøf lavet af Quorn (vegetarisk køderstatning) og butternutsquash. Bøffen blev serveret med 
butterdejsskiver og en meget lækker rød pebersovs.

Frokost m.m.
Til frokost var vi jo ofte på farten og maden blev derfor ofte noget hurtigt og let, som f.eks. en sandwich eller lign. Og så fik vi da også drukket en hel del kopper cappuchino og spist lidt kage.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar