torsdag den 15. februar 2018

Palmekål med gulerødder og bønner

Så var der palmekål i kassen fra Årstiderne. Jeg synes, at denne nye mørke kål er et rigtig godt supplement til vores mange andre gode kålsorter. Den er anvendelig til mange ting. I dagens ret bliver den kogt på panden med lidt bouillon sammen med gulerødder og hvide bønner. Simpel og enkel hverdagsmad, som smager forbavsende godt.

Ideen til opskriften har jeg fået hos Københavns Fødevarefællesskab.     





Palmekål med gulerødder og hvide bønner (min version)
(1 person)
olivenolie
100 g gulerødder
50 g palmekål
100 g hvide bønner (kogte eller fra dåse)
25 g rødløg
hvidløg
1 dl grønsagsbouillon
skal fra en ½ citron
salt, peber
en håndfuld solsikkekerner
parmesan

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl kålen og snit den fint. Skær rødløget i tynde strimle  og hak hvidløget.

Rist solsikkekernerne på en tør varm pande til de får farve. Hæld dem i en skål.
Varm olie på panden og rist gulerødderne sammen med de to slags løg. Læg gulerødder og løg på en tallerken.

Varm bouillonen på panden og tilsæt palmekålen. Lad den simre et par minutter, tilsæt så gulerødder, løg og hvide bønner samt salt, peber og citronskal. Varm det hele igennem.

Server kålen med et drys solsikkekerner og lidt revet parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar