torsdag den 29. december 2016

Jordskoksalat med persille og bacon

Så er jeg tilbage efter en uges juleferie. Jeg håber, at I har nydt jeres jul. Min jul blev knap så spændende, da min mave og min appetit ikke havde det alt for godt.

Men nu er jeg tilbage i køkkenet igen og jeg lægger ud med en jordskoksalat, da salater må være det helt rigtige efter den fede julemad. Dog kommer du ikke til at undvære kød i dagens salat, da der er bacon i. Den salte bacon giver et godt pift til jordskokkerne, som i øvrigt ikke hører til blandt mine favoritgrønsager. Opskriften er fra Aarstiderne.



Jordskoksalat med persille og bacon ( min version)
(2 personer)
250 g jordskokker
1 stort bdt. persille
75 g bacon i tern
1 æble
Dressing:
sennep
æbleeddike
olivenolie
salt, peber
blade af savojkål

Start med at steg baconen på panden til den bliver sprød og gylden. Lad baconternene dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skræl jordskokkerne (ja, det er ikke nemt så knoldede, som de er). Du kan også skylle jordskokkerne rigtig godt (hvilket heller ikke er så nemt) og så lade dem beholde skrællen på. 

Skær jordskokkerne i meget tynde skiver med en kniv, et råkostjern eller et mandolinjern. Skyl persillen og hak den. Vend den med jordskokskiverne i en skål. Vend de stegte bacontern i salaten. Skær æblet i små tern og steg dem kort på panden i resten af baconfedtet. Tilsæt 1 stor teske vand, 1 stor teske sennep, 2 store teskefulde æbleeddike og en smule olivenolie.

Hvis du skal bruge salaten som hovedret, kan du starte med at lægge nogle strimler af savojkål (eller en anden kål) på to tallerkener. Kom jordskokblandingen ovenpå og top med dressingen. Krydr med salt og peber. Spis salaten med godt brød til.

onsdag den 21. december 2016

To slags konfekt med marcipan - tranebærnøddekugler og valnøddestykker

Den anden dag skrev jeg om årets opskrifter på konfekt med dadler. I dag kommer der så et par opskrifter på konfekt med marcipan. Der er både tranebærnøddekugler med hvid chokolade og ristede nødder og mere traditionelle firkanter med marcipan og nougat, dog med en utraditionel karamelliseret valnød på toppen.


Og så vil jeg ønske jer alle en god jul. Dette indlæg bliver nemlig det sidste på denne side af julen. I morgen venter en lang arbejdsdag og fredag drager Datteren og jeg til Sønderjylland for at holde jul med familien. 



Tranebærnøddekugler
(25-30 stk)
150 g blandede hasselnødder og mandler
75 g tørrede tranebær
200 g marcipan
150 g hvid chokolade

Start med at hakke nødder og mandler forholdsvis fint. Rist dem på en tør varm pande, til de bliver gyldne. Det giver en dejlig smag. Lad de finthakkede nødder og mandler afkøle. Hak tranebærrene fint og bland dem med marcipanen. Form marcipanmassen til kugler. Smelt den hvide chokolade i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Vend først kuglerne i chokolade, derefter i de ristede nødder/mandler. Sæt konfekten til afkøling.


Valnøddestykker
(20 stk)
20 pæne valnødder
20 g smør
2 spsk sukker
2 spsk ahornsirup
½ tsk salt
150 g marcipan
100 g nougat
100 g mørk chokolade

Først skal valnødderne karamelliseres. Rist valnødderne gyldne på en tør varm pande. Tilsæt smør, sukker ahornsirup og salt og lad det smelte ved svag varme. Vend valnødderne forsigtigt rundt og tag dem op efter 2-3 minutter. Derefter lægges valnødderne over på et stykke papir og køler af.

Rul marcipanen ud til en firkant. Rul nougaten ud i tilsvarende størrelse. Rul den evt. ud mellem to stykker film. Læg nougatstykket oven på marcipanstykker. Læg det derefter i køleskabet en times tid, til nougaten ikke længe er blød. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl nougat-marcipanstykket med chokolade i et godt lag. Fordel valnøddestykkerne ud over, sådan at du kan skære 20 små firkanter med et stykke valnød på hvert stykke.

mandag den 19. december 2016

To slags konfekt med dadler - peanutstykker og kaffekugler

I weekenden var det tid til den årlige konfekt-fremstilling. Det har i mange år været min opgave at medbringe konfekt til den fælles familiejul hos min søster i Sønderjylland.

Jeg synes at det er sjovt at prøve nogle nye slags hvert år. Det bliver måske ikke lige den superflotteste konfekt, men den smager som regel godt og familien plejer at være tilfredse.

I år har jeg bl.a. prøvet nogle opskrifter af med dadler, de opskrifter kommer her. Opskriften på peanutstykker har jeg fundet hos Stinna og opskriften på daddelkugler med kaffe har jeg fundet på Jensens Madblog


Peanutstykker
(ca. 25 stk)
150 g friske dadler
100 g saltede ristede peanuts
3 spsk peanutbutter
60 g mørk chokolade
Bland dadlerne fint, f.eks. i en minihakker. Kom peanuts og benautbutter i og blend til det hele hænger sammen. Tilføj evt. mere peanutbutter, hvis det ikke vil hænge sammen. Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm og kom dadelmassen i formen. Glat den ud og sæt den på køl. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Smør den varme chokolade ud over dadelmassen og sæt den i køleskabet igen. Når chokoladen er størknet, skæres massen ud i passende bidder.


Kaffekugler
(ca. 25 stk)
100 g dadler
100 g mandelmel ( eller mandler blendet til mel)
1 spsk kakao
1-2 spsk stærk kaffe
kokos, frysetørret hindbær

Alle ingredienser undtagen kaffe kommes i en blender. Kør massen indtil det er findelt. Kom kaffen i og kør den til en fast masse. Tilsæt evt. mere kaffe, hvis massen ikke vil hænge sammen. Tril massen til kugler og vend dem i tørrede hindbær og kokos.

fredag den 16. december 2016

Dejlig rødkålssalat serveret med bagte løg

Her op til jul er det højsæson for rødkål. Både den traditionelle rødkål som mormor lavede den, men også forskellige former for rødkålssalater til dem, som har lyst til noget andet. Du kan sagtens servere dagens rødkålssalat til den traditionelle juleand eller flæskesteg. men den kan også bruges på andre måder.

Her har jeg f.eks. valgt at servere den sammen med bagte rødløg, jeg er nemlig ret vild med bagte løg. Jeg kan bedst lide dem, når de er bløde men stadigvæk har lidt bid. Og så får løgene en helt særlig sødmefuld smag af at blive bagt. 




Salat med rødkål og spelt samt bagte rødløg
(2 personer)
Salat:
300 g rødkål
groft salt
1 dl spelt
1 æble
en lille håndfuld tranebær
en lille håndfuld valnødder
olivenolie
solbæreddike
honning
salt, peber
Bagte løg:
2 store rødløg
honning
olivenolie
balsamicoeddike
salt, peber
parmesan

Snit rødkålen fint. Vend den med groft salt og kram kålen godt. Lad kålen hvile en time og skyl derefter saltet af. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Skær æblet i tern. Bland rødkål, spelt og æble. Pisk olie, honning og solbæreddike sammen, smag til med salt og peber. Kom tranebær og grofthakkede valnødder i salaten og vend det hele rundt med dressingen.

Fjern skrællen på løgene. Skær dem over på langs. Pisk honning, olivenolie og balsamico sammen med salt og peber. Pensl løgene hele vejen rundt med dressingen. Læg løgene i et ildfast fad med snitfladen opad. Bag løgene i ovnen i ca. 40 minutter ved 180 grader. Server løgene til rødkålssalaten.

onsdag den 14. december 2016

Paprikagryde med savoykål og sorte bønner

I den kolde tid er paprika et godt krydderi, især hvis det er den lidt stærke af slagsen. Paprika giver et godt pift til en god gryderet uanset om den er med kød eller uden kød. Måske synes du ikke at retten ser så interessant ud på billederne, men den smagte dejligt.




Paprikagryde med savoykål og sorte bønner
(2 personer)
1 lille løg
olivenolie
200 g savoykål
1 dåse tomater
Herbes de Provence
paprika
evt. røget paprika
1-2 dl bouillon
100 g sorte bønner fra dåse
parmesan

Hak løget fint. Skær savoykålen ud i tynde strimler. Svits de hakkede løg i lidt olivenolie, til de bliver bløde. Tilsæt savoykålen og lad dem svitse med ca. fem minutter. Tilsæt dåsetomater, Herbes de Provence, paprika plus evt. røget paprika, hvis du kan lide en lidt mere røget smag. Lad retten småsimre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber samt evt. ekstra paprika. Tilføj de sorte bønner og varm det hele igennem. Serveres med revet parmesan og dagens salat.

søndag den 11. december 2016

Dejlig blendet vintersuppe med selleri og porrer

Vintertid er suppetid og heldigvis findes der et utal af forskellige supper. Jeg kan både lide dem med fyld og de blendede supper. Dagens suppe er en blendet suppe lavet med to dejlige vintergrønsager - rodselleri og porrer. Den er inspireret af en opskrift, jeg har set hos Vanløse Blues, en af mine favorit madbloggere.





                                                      
Blendet suppe med selleri og porrer
(2 personer)
1 lille knoldselleri (min vejede ca. 330 g i skrællet tilstand)
2 porrer (i renset tilstand ca. 200 g)
25 g smør
8-9 dl bouillon
1 dl mælk
salt, peber
Topping:
pærer
ristede solsikkekerner
persille
evt. tynde porrestrimler
Skær skrællen af sellerien og skær den derefter i tern. Rens porrerne og skær dem i små stykker. Gem evt. lidt af det grønne til pynt. Smelt smørret i en gryde og svits porrerne til de bliver klare. Tilsæt selleritern og svits yderligere et par minutter.
Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad suppen koge 20-25 minutter. Blend suppen med en stavblender, hæld den tilbage i gryden og tilsæt 1 dl mælk. Tilføj evt. ekstra vand, hvis du synes at suppen er blevet for tyk. Smages til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

Server suppen i dybe tallerkener og top op med pæreskiver, græskarkerner, finthakket persille og evt. porrestrimler. Spis brød til.

torsdag den 8. december 2016

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

På sådan en grå trist vinterdag kan man godt bruge noget mad med farver. Som f.eks. denne salat der er lavet med rød grønkål (ja grønkål kan godt være rød, selvom det er lidt at en modsigelse).  Uanset farven er det skønt med grønkål til vinterens salater. Der er også bagte græskartern i salaten. Jeg kan bedst lide dem, når de ikke bliver for bløde. De må godt stadig have lidt bid. Inspirationen til salaten kommer fra Hjemme hos Zenia




Vintersalat med grønkål, græskar og feta (min version)
(2-3 personer)
½ eller et lille Hokkaidogræskar
olivenolie
salt, peber
100 g finthakket grønkål, ribbet vægt
balsamicoeddike
en lille håndfuld grofthakkede pecannødder (valnødder kan også bruges)
en lille håndfuld tørrede tranebær
50 g fetaost

Skyl græskarret. Skær toppen og bunden af samt eventuelle grimme pletter. Skær græskarret over og fjern kernerne. Skær derefter græskarret i tern. Vend græskarternene med olie, salt og peber. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 grader i 25-30 minutter, afhængig af hvor bløde du ønsker dine græskartern. Lad dem afkøle.

Hæld grønkålen i en stor skål, tilsæt en halv spiseskefuld olivenolie samt salt og peber og masser kålen, til den bliver blød. Lav en dressing af olivenolie og balsamico samt salt og peber. Vend grønkålen med dressingen samt pekannødder, tranebær og smuldret feta. Fordel til sidst græskar på toppen.


mandag den 5. december 2016

Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa

Kender du romanescokål, den sjove grønne kål der ligner blomkål, men som har en masse små kegleformede spidser? Der er sådan lidt science fiction over den. Kålen, som nærmest er en blanding af blomkål og broccoli, kommer fra Italien hvor den har været kendt siden middelalderen.

Har du ikke romanescokål, kan du bruge blomkål eller broccoli til opskriften.





Romanescokål bagt i ovnen med tomater og quinoa
(2-3 personer)
½ dl quinoa
1 lille løg
olivenolie
chili
hvidløg
1 dåse tomater
salt, peber
½-1 romanesco-kålhoved
1 skive brød
1 bdt persille
25 g parmesanost

Start med at skylle quinoaen og kog den derefter efter anvisningen på pakken. Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm lidt olie i en gryde og svits løgene, til de er blevet bløde. Tilsæt hvidløg og chili samt dåsetomaterne. Lad tomatsovsen koge fem minutter. Hæld den i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel quinoaen ovenpå.
Skyl romanescokålen og del den i små buketter. Halver evt. buketterne i to. Brug også gerne noget af stokken, den skæres så i tern. Fordel romanescokålstykkerne ovenpå quiona og tomatsaovs. Læg stanniol over og sæt fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

Imens hakkes persille, brød og parmesanost fint og blandes sammen. Når grønsagsfadet har stået i ovnen i 20 minutter, fjernes staniolen og brødblandingen drysses oven på romanescokålen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter til og så er retten klar til servering. Spis den sammen med dagens salat.

lørdag den 3. december 2016

Røde kyllingefrikadeller

Der bliver serveret frikadeller til mange julefrokoster rundt omkring i denne tid. Som regel vil det nok være den klassiske frikadelle, som mormor lavede den. Men skulle du have lyst til en anden slags frikadeller, så prøv med frikadeller af kyllingefars. Jeg synes, at de bliver ekstra gode, hvis man kommer lidt revne gulerødder og rødbeder i. Så får de også en rigtig fin rødlig farve.

Server frikadellerne sammen med kartofler eller brød og din yndlingsvintersalat. Hvis du ikke lige kan komme på en salat, så har jeg et lille udvalg efter opskriften.





Røde kyllingefrikadeller
(3-4 personer)
350 g kyllingefars
salt, peber
salvie (andre krydderier timian f.eks. kan også bruges)
1 fintrevet gulerod
1 stykke fintrevet rødbede
½ dl skyr
finthakket persille
1-2 spsk havregryn

Rør kyllingefarsen med de øvrige ingredienser. Havregryn røres i til sidst, indtil du får en god fast fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter. Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie, 4-5 minutter på hver side afhængig af størrelsen.

Her er tre vintersalater som kan bruges sammen med frikadellerne:

tirsdag den 29. november 2016

Porrer og gulerødder i karry med æg og æble

Porrer, æble og karry passer rigtig godt sammen efter min (og mange andres smag) Her får du opskriften på en hurtig og nem hverdagsret, hvor der også er tilføjet mandler og æg. Hvor stærk din karry skal være, styrer du selv. Men lidt ekstra knald på krydderierne er godt i en kold tid.



Porrer og gulerødder i karry med æg og æble
(1 person)
1 porre
130 g gulerødder
olivenolie
karry
½ æble
en lille håndfuld mandler
1-2 æg
naanbrød

Porren skylles og skæres i mindre stykker. Gulerødderne skrælles og skæres i tern. Varm olien i en gryde og svits karryen. Tilsæt porrestykker og lad dem svitse fem minutter. Tilsæt gulerodstern og 1 dl vand. Lad grønsagerne småsimre 5-8 minutter. Gulerødderne skal stadig have bid. Kog æggene i 10 minutter. Skær æblet i tern og del mandlerne i to. Tilsæt æbler og mandler til grønsagerne. Varm det hele igennem og smag retten til med salt og peber og evt. mere karry. Serveres med naanbrød og skyr rørt med mangochutney.

søndag den 27. november 2016

Ovnbagt æggekage med savoykål, kartofler og peberfrugt

Har du en rest kogte kartofler, kan de f.eks. bruges i en æggekage. Nogle æggekager laves på en pande, andre i ovnen. Dagens æggekage er ovnbagt og foruden kartofler er den fyldt med savoykål og peberfrugt. Hurtig og nem mad, som ikke ligger alt for tungt i maven. En god ret at have i baghovedet i den kommende tid, hvor julemaden venter.






Ovnbagt æggekage med savoykål, kartofler og peberfrugt
(2-3 personer)
100 g savoykål
200 g kogte kartofler
olivenolie
timian
1 rød peberfrugt
4 æg
1 dl mælk
1 dl skyr
1 stor tsk. sennep
1 spsk maizenamel
salt, peber
½ kugle mozzarella ost

Tænd ovnen på 200 grader. Skær savoykålbladene i smalle strimler og læg dem i bunden af et smurt ildfast fad. Skær de kogte kartofler i tern, vend dem i olie og timian og læg dem oven på savoykålen. Sæt fadet i ovnen. Pisk æggene med mælk, skyr, sennep, maizenamel, salt og peber. Skær peberfrugten i tern. Tag fadet ud af ovnen, drys peberfrugtternene over og bagefter hældes æggemassen over. Skær mozzarellaen i små tern og drys den oven på. Sæt fadet i ovnen igen og bag det ved 200 grader i en halv time eller til æggemassen er bagt. Serveres med dagens salat evt. brød.

torsdag den 24. november 2016

Arabisk inspireret bulgursalat

Salater er godt, både sommer og vinter. Dagens salat er lavet med inspiration i det arabiske køkken og det er en dejlig og smagfuld salat, som sagtens kan spise på en novemberdag. Opskriften har jeg fundet hos Hjerteforeningen, så man må regne med at den også er sund.




Arabisk inspireret bulgursalat
(2 personer som tilbehør eller 1 person som hovedret plus frokost)
75 g bulgur
1 stor gulerod
1 appelsin
lidt finthakket rødløg
15 g mandler
mynte – hvis du ikke kan få frisk mynte, så brug tørret mynte
½ bdt. persille
25 g granatæblekerner (kan evt. købes på frost)
25 g god fetaost
salatblade
Kog bulguren som anvist på pakken. Lad den køle af. Skræl guleroden og skær den i små tern. Skræl appelsinen og skær den i fileter. Hak rødløg, mandler og persille samt evt. mynte. Vend bulguren med gulerodstern, appelsinfileter, rødløg, mandler og krydderurter. Fordel salatblade på en tallerken, og kom salaten ovenpå.  Smuldr fetaosten over og drys med granatæblekerner, så er salaten klar til servering.


tirsdag den 22. november 2016

Æggeris med svampe og pak choy

I denne opskrift er brugt en bladgrønsag, som ikke bliver brugt så meget i Danmark. Det er måske derfor , at der er en vis uenighed om, hvad den hedder. Nogle steder hedder den pak choy, nogle steder bok choy eller pak choi. Så det kan være lidt forvirrende. Det er en slags kål med et løst hoved med mange sprøde blade i roset. Men den smager nu lige godt uanset hvad den så kaldes. Den bruges meget i det kinesiske køkken og dagens ret er vel også lidt kinesisk inspireret.




Æggeris med svampe og pak choy
(1 person)
honning
riseddike
soyasauce
hvidløg
ingefær
sort peber
2 forårsløg
75 g svampe – jeg brugte østershatte
4 blade pak choy 
sesamfrø
75 g kogte ris
1 æg
soyasauce

Pisk marinaden sammen af honning, riseddike, soyasuace, presset hvidløg, fintrevet ingefær og sort peber. Hak forårsløgene forholdsvis fint. Rens svampene og del dem i mindre stykker. Svits forårsløg og svampe i olie i ca. fem minutter til de bliver bløde. Tilsæt marinaden og svits endnu nogle minutter.

Skyl pak choi-bladene, skær den nederste og mest grove del af. Lad bladene dampe fem minutter i kogende vand til de er møre. Lad dem afdryppe.

Til æggerisene piskes ægget sammen i en lille skål. Varm lidt olie på panden og vend ægget rundt til de er stegt. Tilsæt kogte ris og soyasauce og bland det hele.

Server risene sammen med pak choi og svampeblanding med et drys sesamfrø på toppen.

søndag den 20. november 2016

Nem hverdagsmad med pasta, broccoli, champignon og hvidskimmelost

I morgen starter hverdagen igen og så er det godt med nogle nemme og hurtige retter. Mad med pasta er jo næsten altid hurtigt, uanset om det er en pasta lavet på mel eller noget andet, f.eks. linser. Men fordi du skal have pasta, behøver du jo ikke nødvendigvis at spise tomatsovs til. Kast dig ud i noget  nyt og prøv dagens opskrift med to lidt anderledes ingredienser - hvidskimmelost og valnødder. 

 


Pasta med broccoli, champignon, hvidskimmelost og valnødder
(1 person)
50 g pasta (jeg brugte pasta lavet på røde linser, men alle slags pasta kan bruges)
2 forårsløg
olivenolie
100 g broccoli
100 g champignon
salt, peber
20 g valnødder
25 g hvidskimmelost (brie, camembert eller andet)

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl og hak forårsløgene groft. Skyl og del broccoli i små stykker. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Svits forårsløgene i lidt olie. Tilsæt broccoli og champignon og lade dem svitse ca. 10 minutter. Hak valnødderne groft og skær skimmelosten i små stykker. Vend valnødder og ost med grønsagerne og varm det igennem til osten er smeltet. Serveres sammen med dagens salat.

fredag den 18. november 2016

To slags dejligt grønt tilbehør - vælg den med gulerødder eller den med palmekål...

...eller tag dem begge to. Begge slags tilbehør kan bruge til pølser, frikadeller, koteletter eller andet kød. Eller sammen med andre grønsagsretter. Opskriften med gulerødder fandt jeg hos skagenfood.dk. Opskriften med palmekål er jeg blevet inspireret til flere steder fra.



Gulerødder med oliven, citron og fennikeltop
(2 personer)
3 gulerødder
1 fed hvidløg
cayennepeber
olivenolie
salt og peber
fennikeltop (har du ikke fennikeltop kan f.eks. bruge persille i stedet)
15-20 oliven
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
Skræl gulerødderne og hvis de er store, så del dem i halve. Skær dem derefter i kvarte på langs. Vend dem med finthakket hvidløg, cayennepeber, olie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Snit fennikeltoppen fint og vend dem i gulerødderne sammen med oliven og citronsaft og –skal. Bag yderligere 7-10 minutter eller til at gulerødderne er møre med bid.


Palmekål med løg, tomat og parmesan
(2 personer)
200 g palmekål
olivenolie
½ løg
hvidløg
1 tomat
50 g revet parmesan
salt, peber

Skyl kålbladene. Skær stænglen fra og skær kålen i grove strimler. Kog kålen 2 minutter i kogende letsaltet vand. Hæld derefter kålen i et dørslag og hæld koldt vand over, så kålen beholder sin fine farve. Hak løg og hvidløg fint. Svits løgene på panden i lidt olie i ca. 10 minutter, de skal blive bløde men ikke få farve. Skær tomaten i tern og tilsæt den samt kålbladene til løgene. Lad det hele svitse nogle minutter til kålen falder sammen. Ved serveringen drysses med parmesanost.

onsdag den 16. november 2016

Ovnfad med spidskål, svampe og quinoa

Dagens opskrift på ovnfad med spidskål har jeg fundet hos Kirsten Skaarup, som har rigtig mange gode vegetaropskrifter på sin hjemmeside.

Jeg havde dog ikke lige tænkt over, at den spidskål jeg havde købt var med røde blade og det måske ikke lige ville være det kønneste valg til denne ret. Farverne blev i hvert fald lidt mærkelige. Nå, men smagen fejlede ikke noget, så jeg vil stadig gerne anbefale opskriften. Men undlad evt. de røde blade. Jeg fulgte nogenlunde opskriften fra Kirsten Skaarup.





Spidskålsfad med svampe, pesto og sprød quinoa (min version)
(2 personer)
25 g rød quinoa
½ spidskål eller ca. 300 g
75 g løg
2 fed hvidløg
olivenolie
125 g champignon
1 spsk citronsaft
¾ dl fløde
kogevand fra spidskålen
1 tsk maizenamel
pesto
Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Evt. overskydende vand hældes fra. Fjern forsigtigt de største blade på spidskålen. Du skal have nok til tre lag. Skær det inderste stykke plus stokken i fine strimler. Damp bladene i kogende vand et par minutter og lad dem afdryppe.
Hak løgene og hvidløgene. Skær champignonerne i skiver. Svits løg og hvidløg, til de er gyldne. Tilsæt champignon og den strimlede spidskål. Svits endnu 3-4 minutter. Hæld citronsaften ved og smag til med salt og peber.
Bring fløde, plus ¾ dl af kogevandet i kog og jævn sovsen med maizena. Tilføj evt. mere kogevand til du får en god jævn sovs. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.
Læg retten sammen i et ovnfast fad med lidt kogevand i bunden. Først et læg spidskålsblade, derefter et lag svampefyld, nogle klatter pesto og lidt quinoa samt 1/3 af sovsen. Lag endnu et lag og slut af med et lag kålblade og et lag sovs samt et drys quinoa. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.


Note: Smager som sagt bedre end den ser ud til. Pas på med ikke at komme for meget pesto i, da det godt kan blive for dominerende. Medmindre du selvfølgelig er vild med pesto og gerne vil have, at det skal smage igennem.