Nå, men jeg var kommet til at love Datteren, at hun kunne vælge en opskrift, som vi så kunne prøve af i juleferien. Valget faldt på ”Snoede karamelsnegle”. Det skulle vise sig at være et projekt, der kom til at løbe over flere dage. Der skulle både laves croissantdej, kagecreme og karamel. Og da jeg hverken har lavet croissantdej eller karamel før, så var det jo rigtig spændende at komme i gang med. Her og i de to næste indlæg på bloggen kan I se, hvordan vi gjorde. Man skulle bruge tre forskellige opskrifter i bogen, som vi så vidt muligt prøvede at følge. Men ind imellem måtte vi lave lidt om på det, for at få det hele til at passe. Vi lavede halv portion af alle tre opskrifter, da vi ikke havde brug for at stå med 60 karamelsnegle til sidst.
Hævestykket inden det kommer i køleskabet
Her er ingredienslisten til alle tre dage:
Karamelsnegle – vores version
Croissantdej:
Hævestykke (ja, nemt skal det jo ikke være!)
50 g hvedemel
ca. ½ dl mælk
1 knivspids brun farin
1 knivspids salt
2,5 g gær
10 g usaltet smør, blødgjort
Dejen:
460 g hvedemel
5,5 dl mælk
30 g brun farin
1½ tsk salt
250 g usaltet smør
Alle ingredienser, også salt, mel og sukker, skal ifølge opskriften være afkølet.
Kagereme:
11/4 dl mælk
1 vaniljestang
25 g sukker
1½ æggeblomme
8 g hvedemel
Karamel:
200 g sukker
¼ dl flydende glukose
1 dl vand
100 g smuttede og hakkede mandler
Dag 1
Dag 1 startede vi med hævestykket samt kagecremen. Til hævestykket kommes alle ingredienser i en skål og klemmes sammen til blandingen ligner en smuldret dej. Dejen hældes ud på bordet og æltes 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Så elastisk, at den ikke går i stykker, når den strækkes forsigtig. Det kunne vores dej vist ikke helt leve op til. Dejen samles til en kugle og stilles i stuetemperatur i 2 timer, hvorefter den kommes i en plasticpose og står i køleskabet natten over.
Til cremen kommes mælk i en gryde, kornene skrabes ud af vaniljestangen og både korn og vanilje kommes i mælken. Mælken varmes op til lige under kogepunktet, gryden tages af blusset og mælken hældes over i en beholder til afkøling. Når den er afkølet sættes den i køleskabet i mindst 6 timer for at tage smag af vaniljen.
Det var slut på første dag og første del. Læs videre i morgen om næste dag i Det Store Karamelsnegleprojekt.
Allerede da jeg så overskriften, var jeg solgt - karamelsnegle lyder alt, alt for lækkert! Glæder mig til at læse fortsættelsen :-)
SvarSletRigtig godt nytår!
Hej Piskeris,
SvarSletOg godt nytår til dig også!
Karamelsnegle er helt sikker lækkert mums :-)