Lige nu går jeg og overvejer, om jeg skal fortsætte med denne blog. Den få ikke særlig mange besøg og det er ikke fordi jeg har behov for, at det skal blive en meget populær blog med hundredvis af besøgende. Men der er jo sjovest, hvis der faktisk er nogen som læser den og som har glæde af de opskrifter, jeg skriver om. Så er der mon nogen derude, som gerne vil blive ved med at følge min blog?
I morgen skal jeg på en uges haveferie med min søster. Så holder jeg under alle omstændigheder en pause fra blogskriveriet. Så må vi se, hvad der sker, når jeg kommer tilbage.
Men nu til dagens opskrift som handler om rødkål. Hvad stiller man dog op med rødkål midt i en dejlig
varm forårsperiode? Et rødkålshoved er jo ikke ligefrem det mest sommerlige man
kan komme i tanker om, vel? Men nu var der altså et rødkålshoved med i kassen
fra Aarstiderne, så noget skulle det jo bruges til.
Der var også en lille bok choy og jeg havde en rest kogt
kylling. Det gav mig ideen til at lave en gang wok-mad. Og rødkål kan sagtens
bruges til wok – også på en lun forårsdag. Toppet med mangotern og
cashew-nødder, ja så blev det faktisk rigtig godt.
Wok med rødkål, bok choy, kylling og mango
(2 personer)
2-3 forårsløg
200 g rødkål
en lille bok choy
200 g kogt eller stegt kyllingekød
olivenolie
grøn karrypasta
1 dl bouillon
chilisauce
soya
½ mango
25 g cashewnødder
100 g nudler
Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Snit rødkålen
fint. Skyl bok choyen. Skær stængler og blade i tynde strimler. Skær mangoen i
tern. Skær kyllingekødet i tern.
Varm lidt olie i wokken. Når den er varm, svitses
forårsløgene et par minutter. Tilsæt 1-2 tsk karrypasta. Tilsæt så kålstrimler
og bok choyens stængler sammen med kyllingekødet. Lad det hele svitse et par
minutter og vend rundt.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Tilsæt bladstrimler fra bok choy og varm det igennem. Smag
bouillonen til med chilisauce og soya og vend det rundt i wokken.
Anret nudlerne i en dyb skål, kom grønsagsblandingen ovenpå
og top med mangotern og cashewnødder. Så har du en lækker wokret, som slet ikke
minder om jul trods rødkålen.