En lækker variation af broccoligratin…
…med bacon og æble fandt jeg i Rolf Lunds bog: Det
økonomiske køkken, som er udgivet af Arbejdernes Landsbank. Nem hverdagsret med
masser af broccoli. Opskriften i bogen skulle være til 2 personer, jeg gjorde
portionen lidt mindre og den var stadig stor nok til Datteren og jeg. Vi spiste
dagens salat til.
Broccoligratin med æble og bacon (min version)
(2 personer)
¾-1 broccolihoved afhængig af størrelsen
1 æble
½ tsk sukker
1½ dl broccolivand
1½ dl mælk
salt
1 spsk olie
3 æg
1 spsk rasp
Broccolien skylles, skæres i små buketter og koges i
letsaltet vand i fem minutter, Brug endelig også den bedste del af stokken, som
skæres i tern. Baconternene steges sprøde på en pande. Æblet skæres i tern og
vendes på panden i baconfedtet, når baconen er færdigstegt. Kom evt. lidt
sukker i. Melet røres ud med væske samt olie. Massen bringes i kog i en
tykbundet gryde, mens der røres kraftigt. Blev ved til dejen tykner helt. Den
revne ost røres i. Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i dejen og
når det er blandet godt vendes afdryppet broccoli samt bacon- og æbletern i
dejen. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dej/grønsagsmassen. Det
hele kommes i et godt smurt ildfast fad og drysses med lidt rasp øverst. Bages
i ovnen ved 180 grader i 50 minutter.