Der var masser af god og lækker mad i julen - foruden konfekt, kager og andre lækkerier. Men efter sådanne nogle dage trænger jeg rigtig meget til noget, der er friskt og enkelt. F.eks. en god salat som denne med rosenkål og appelsin. Så tænker du måske uha – rosenkål. Det kan da ikke smage godt.
Men måske skulle du alligevel give denne salat en chance, før du for evigt lægger rosenkålen på hylden.
Rosenkålssalat med appelsin
(1 person)
180 g rosenkål – (120 renset vægt)
1 appelsin
25 g hasselnødder
lidt tranebær
hvidvinseddike
olivenolie
sennep
salt, peber
Skær lidt af bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade
på hver. Snit dem meget fint og kom dem i en skål. Del appelsinen i to. Den ene
halvdel skrælles og skæres ud i små stykker. Halvdelen af den anden halvdel
skæres ud på samme måde. Resten presses til appelsinjuice. Appelsinjuicen røres
sammen med hvidvinseddike, olivenolie, lidt sennep samt salt og peber. Vend
dressingen i de fintsnittede rosenkål sammen med tranebær og hasselnødder. Lad
salaten trække mindst en time inden du serverer den.