(2 personer)
olie
karry
1-2 løg
1 æble skåret i tern
½ dl brune ris
7 dl bouillon
½ tsk groft salt
peber
1 spsk hvedemel
½ dl mælk
50 g cremefraiche
50 g rejer
Olien varmes i en gryde og karry kommes i og bruser af. Løg og æble svitses ca. 1 min., så tilsættes ris, bouillon og krydderier. Suppen koges ved svag varme i 40 minutter til risene er møre. Så blendes suppen og jeg valgte desuden også at presse den igennem en sigte, for at gøre suppen så jævn og glat som muligt. Suppen hældes tilbage i gryden og bringes i kog. Mel og 1 spsk mælk røres sammen i en skål. Derefter tilsættes resten af mælken og cremefraiche. Rør jævningen i suppen. Ved serveringen toppes suppen med rejer og som tilbehør kan man servere mandel-æble-salsa.
Mandel-æble-salsa (min version)
(2 personer)
25 g mandler
2 spsk hakket persille
1 æble
½ spsk æbleeddike
½ fed hvidløg
olie
Mandlerne hakkes groft og ristes på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Persillen hakkes groft. Æblet skæres i små tern og vendes i eddiken. Derefter blandes æbler, mandler, persille, hvidløg og olie og det hele smages til med salt.