En af de ting der skal i retten er koriander. Nu er det
ikke altid så nemt at få fat i frisk koriander, ikke i mine supermarkeder i
hvert fald. Men så stod der i denne opskrift, at man kunne købe syltet
koriander på glas. Og det havde supermarkedet. Det smagte ovenikøbet godt,
selvom smagen er lidt anderledes end frisk koriander.
Du kan spise bønneretten i sig selv sammen med salat og Naanbrød. Men det er også rigtig lækkert at bruge bønnerne som fyld i en tortilla sammen med avocado og andet grønt.
Sorte bønner med chili og koriander
(2 personer)
2 løg
olivenolie
2-3 fed hvidløg
1-2 friske chilier
1 dåse bønner eller 2½ dl kogte bønner
kogende vand
1 lime eller citron
2-3 tsk syltede eller 2-3 spsk friske hakkede koriander
Start med at hakke løgene fint. Svits derefter løgene i olie
til de bliver blanke, men ikke brune. Tilsæt bønnerne. Skyl chilierne og befri
dem for kerner. Skær dem i små stykker og kom dem i gryden sammen med
finthakket hvidløg. Lad det hele stege mørt ved lav varme. Rør ofte i massen
med en træske, så nogle af bønnerne moses. Tilsæt kogende vand i små skvæt ind
imellem, så det ikke brænder på og får en kartoffelmos-agtig eller grød-agtig
konsistens. Når halvdelen af bønnerne er kogt, tilsættes lime- eller citronsaft og koriander og det hele smages til med salt. lad mosen hvile nogle minutter, inden den serveres,