onsdag den 12. september 2012

Flyttemad 5

Så er det i morgen kl. 8 at flyttebilen kommer...

...er jeg klar? Ja, næsten. Der er stadig nogle få ting der skal gøres. Ufattelig hvor meget der kan være i sådan en treværelses lejlighed. Om lidt bliver computeren slukket og pakket sammen. Hvornår jeg kommer på igen vides ikke. De sidste fjorten dage af september skal jeg bo hos Den Glade Murer, mens jeg gør mit vikariat færdigt. Måske hører I fra mig der.

Nachos
Mit sidste måltid i denne lejlighed blev en gang nachos med kyllingetern, bønner i chili, salsa og tortillachips. dertil salat. 
Og så skal I slippe for flere flyttemåltider :-)

tirsdag den 11. september 2012

Flyttemad 4

En dag tilbage...

...og heldigvis er der styr på det - tror jeg nok. I morgen skal de sidste ting bæres væk, de sidste kasser pakkes, de sidste rester spises. Eller nok ikke, for det er der alligevel for mange rester til. Så de bliver ikke brugt allesammen.

Æggekage

Aftenens resteret blev en æggekage af de sidste æg pisket med krydderier og en rest pesto. I æggekagen kom jeg en rest kartofler og en rest pølser. Som tilbehør lavede jeg en salat af en rest sorte bønner og en rest Edamamebønner som jeg fandt i fryseren samt en rest spidskål og en rest orange peberfrugt.


mandag den 10. september 2012

Flyttemad 3

I dag blev det sen aftensmad...

...jeg skulle nemlig, for første gang, skype med Datteren i Flagstaff, Arizona. Dejligt at tale med hende igen.
Dagen gik selvfølgelig med flere flyttekasser, men der blev også tid til en lille tur rundt i Randers centrum med en is i hånden i anledning af det gode vejr.

Pasta med pølsegryde

Det kan næsten ikke være nemmere. Pastaen koges. Pølsegryden laves af en rest pølser fra fryseren, en rest ærter fra fryseren, lidt løg fra køleskabet samt lidt tomatpuré. Drysses med en rest revet ost. Serveres med dagens salat.

søndag den 9. september 2012

Flyttemad 2

Så gik endnu en dag med at pakke kasser...

...mon der er kasser nok til det hele? Lige nu kunne jeg godt ønske mig, at jeg var lidt mere til Simple Living og minimalisme, så der var knap så mange kasser at pakke. Men på den anden side set bliver jeg nok glad for at gense mine ting, når jeg pakker dem ud igen.

Kulmulefilet med serranoskinke og pestokartofler

Dagens flyttemiddag var meget lækker. Kulmulefilet omviklet med serranoskinke og bagt i ovnen. Dertil kartofler vendt i pesto samt dagens salat. 


lørdag den 8. september 2012

Flyttemad 1

På torsdag sker det...

...flyttemanden kommer og henter Datterens og mine ting for at køre dem til den nye lejlighed i Kolding. Heldigvis har jeg ferie fra i dag, så der er tid til at pakke kasser, slå reoler sammen o.s.v. Men der bliver ikke så meget tid til spændende madlavning, Maden de her dage skal helst være nem og så er der jo lige en del rester i fryseren og køleskabet, der skal bruges. Det betyder, at der ikke vil komme opskrifter på bloggen den næste tid, bare et et billede og en kort beskrivelse af dagens ret.

Hakkebøf med råkost

I dag blev en rest oksefars brugt til et par hakkebøffer og som tilbehør lavede jeg en råkost af en rest spidskål, stribede rødbeder og en appelsin samt lidt A38 som dressing.

Ind imellem bliver jeg lidt nervøs for, om jeg nu når at få det hele pakket ned. Efter planen skulle Datterens værelse klares i dag og det lykkedes stort set.

fredag den 7. september 2012

Gratin med perlespelt og æg


Hos Newyorkerbyheart fandt jeg denne gode hverdagsret…


…som jeg ændrede lidt på. Den kan nu varieres på mange måder både med hensyn til kødfyld og grønsagsfyld. Alt i alt en god basisopskrift for eksperimenter med rester og lagervarer.

Sådan så det ud i fadet, inden sovsen kom på

Og sådan så det ud på tallerkenen sammen med dagens salat


Gratin med perlespelt og æg – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
2 dl parboiled perlespelt eller anden form for korn
bouillon
4 hårdkogte æg i skiver
½ bdt. forårsløg, hakkede
Sauce:
1½ spsk smør
1½ spsk mel
3 dl mælk
3 dl cremefraiche 6%
salt, peber
1 spsk sennep
200 g kogt skinke i tern
persille, finthakket
Skyl spelten i vand og kog den i bouillon efter anvisningen på posen. Lad de hakkede forårsløg koge med de sidste 5-10 minutter. Hæld bouillon fra. Til saucen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og det røres sammen. Hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes, lad det koge op hver gang. Når det hele er tilsat, skal saucen småsimre ca. 3 minutter, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt inden cremefraiche og sennep tilsættes. I et smurt ildfast fad lægges blandingen af spelt og forårsløg nederst. Ovenpå lægges først æggeskiver og derefter skinketern. Saucen hældes over og fadet sættes i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Serveres med dagens salat og persille til at drysse over.

tirsdag den 4. september 2012

Salat med Puy-linser og spinat


Puy-linser er et forholdsvis nyt bekendtskab for mig…

…ikke noget dårligt bekendtskab, når man som jeg er glad for linser, bønner, kikærter og den slags. Jeg forsøgte mig med salaten, inden Datteren rejste. Hun prøvesmagte den da også, men brød sig ikke rigtig om hverken konsistensen eller smagen. Men jeg syntes, det var en lækker og mættende salat. Opskriften har jeg fra bogen ”Olivenolie” af Beverley Jollands. I øvrigt en udmærket bog, hvis man gerne vil vide mere om olivenolie.


Salat med Puy-linser og spinat – min version
(2 personer)
125 g Puy-linser kogt efter anvisningen på posen
1 spsk olivenolie
1 lille finthakket løg
1 tsk letknuste spidskommenfrø
200 g spinatblade – gerne spæde (det var mine ikke)
salt, peber
1 spsk friskhakket koriander (eller persille, men nu havde jeg lige noget koriander, der skulle bruges)
Dressing:
2½ spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2 spsk hvidvinseddike
½ finthakket fed hvidløg
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Hæld vandet fra linserne og kom dem i en skål, hvor de vendes med det meste af dressingen og sættes til side. Olien opvarmes på en pande og løget svitses ved svag varme i fem minutter, til det begynder at blive blødt. Tilsæt frøene af spidskommen og rist dem 1 minut. Tilsæt spinatblade, læg låg på panden og lad bladene stege med, til de falder sammen. Krydr med salt og peber. Rør linserne og spinatblandingen sammen med resten af dressingen og finthakket koriander. Server brød og/eller grillstegt kød til.

Note: Udseendet er der måske ikke så meget ved. En ide ville være at skære en rød peber i tern og blande i, det kunne få retten til at se lidt mere munter ud.

mandag den 3. september 2012

De 3 - i uge 35

 Hjemmelavet ispind
Lavet af en rest koldskål og kirsebær

Frokost i sommerhuset.
Hvor jeg fik mulighed for at besøge mine forældre en dejlig solskinsdag midt i ugen.

Endnu en frokost
Søndag på egen altan. Hjemmebagt rugbrød med ærtehumus og tigerrejer samt en halv skive med kartoffeldelle - mums.

søndag den 2. september 2012

Anmeldelse af Elizabeth George: Dette dødens legeme



Anmeldelse af Elizabeth George: Dette dødens legeme
Bogen er udkommet på forlaget Modtryk. Du kan læse mere om bogen her

Hvis du kan lide en god engelsk krimi, så kan jeg varmt anbefale Elizabeth George's serie om Thomas Lynley.

”Dette dødens legeme” er en typisk engelsk krimi, ligesom forfatterens tidligere Lynley-bøger. Lynley har orlov fra Scotland Yard efter at hans hustru blev dræbt. Politichefen ansætter midlertidigt en ny chef for afdelingen, en kvinde ved navn Isabelle Ardery. Hun er ikke populær hos folkene på Lynleys gamle hold, som hun styrer med hård hånd. Hendes første sag bliver mordet på en ung kvinde, der findes dræbt på en afsidesliggende kirkegård i London. Lynley bliver kaldt ind for at hjælpe til med opklaringen af mordet til stor glæde for hans gamle hold, ikke mindst Barbara Havers er glad for at have ham tilbage.
Romanen følger flere spor samtidig. Dels historien om Isabelle Ardery og politiholdets arbejde omkring opklaringen af mordet. Dels følger man den myrdede piges bror, ekskæreste og veninde. Og der er også et tredje spor, der umiddelbart ikke har noget med mordet at gøre. Det handler om tre drenge på 10-11 år, som begår et frygtelig overgreb mod en lille dreng. En rigtig grim historie, som selvfølgelig alligevel har noget med drabet på den unge kvinde at gøre.

Som altid har Elizabeth George skrevet en god psykologisk og velfungerende krimi, som er en fornøjelse at læse

lørdag den 1. september 2012

Skinkemignon med topping og lækkert tilbehør


Lækkert tilbehør...

…bulgur med bønner og feta samt en dejlig salsa med nektariner, tomater og agurk. Jeg er ret vild med salsa, der næsten altid er meget smuk farvemæssigt og som også smager godt. Sammen med tilbehøret fik vi en skinkemignon. Inspirationen kommer bl.a. fra ”Den store diabetes kogebog” af Fiona Hunter og Heater Whinney samt  Hjerteforeningen





Skinkemignon med topping og lækkert tilbehør
(2 personer)
1 stk. skinkemignon – denne var på 270 gram
3 spsk soltørret tomat
15 g Danablu
1 dl fuldkornsbulgur
2-2½ dl bouillon
75 g gourmetbønner
60 g fetaost
2 ferskner
1 forårsløg
6 cherrytomater
1/3 agurk
½ chili
1 spsk olie
1 spsk citron eller limesaft
Soltørret tomat og Danablu blandes sammen og smøres på skinkemignonen. Denne steger i ovnen ved 180 grader i 35-45 minutter. Salsaen laves. Skindet flås eller skrælles af nektarinerne. Tomater, nektariner og agurk skæres ud i små tern og kommes i en skål. Forårsløget snittes fint (eller klippers med en saks, hvilket faktisk var nemmere end at hakke fint). Chilien hakkes fint. Chili og forårsløg blandes med tomater, fersken og agurk. Olie, citron, salt og peber kommes i og det hele vendes rundt. Må gerne stå og trække i køleskabet inden brug. Bulguren koges efter pakkens anvisning. Jeg brugte bouillon i stedet for vand, da det giver mere smag. Gourmetbønnerne skæres ud i små stykker og koges i lidt vand tilsat olie et par minutter. Blandes i den færdigkogte bulgur sammen med smuldret fetaost. Bulgur og nektarintomatsalsa serveres til skinkemignonen.