Selvom jeg elsker grønsager, kan jeg også godt lide kød og
noget af det kød jeg rigtig godt kan lide er nogle gode saftige nakkekoteletter. Der kan være meget forskel på hvor de gode de er, når man køber dem. Dem jeg fik købt denne gang, blev heldigvis rigtig gode - saftige og lækre. Jeg blev inspireret til min opskrift efter at have set denne hos
Evas køkken.
I morgen skal jeg på kursus og torsdag til lørdag tager jeg en tur til Malmø. Så der kommer ikke indlæg de næste par dage.
I morgen skal jeg på kursus og torsdag til lørdag tager jeg en tur til Malmø. Så der kommer ikke indlæg de næste par dage.
Koteletter i karryfad med hvidkål og porrer
(4 personer)
6-8 gode nakkekoteletter
karry
olivenolie eller smør
2 porrer i skiver
1 syrligt æble
1/3 hvidkålshoved
2 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk
ca. 1 dl almindelig mælk
1 stykke frisk ingefær på størrelse med en valnød, fintrevet
1 stor tsk rød karrypasta
salt, peber
Start med at ordne grønsagerne. Porrerne skylles og skæres i
ringe. Æblet skæres i tern og hvidkålen hakkes ikke alt for fint og heller ikke
alt for groft. Hvidløget hakkes fint. Varm lidt olie/smør på panden og rist 2
spsk karry heri. Steg porrer, hvidløg og hvidkål, de skal blive bløde ikke
brune, tilsæt evt. en smule vand.. Tilsæt æbletern og lad dem stege med. Fordel
grønsagsblandingen i et smurt ildfast fad. Så er det koteletternes tur. Bank
dem evt. flade med håndroden, inden du steger dem. Varm lidt olie eller smør på
panden, rist 2 spsk karry af heri og brun koteletterne et par minutter på hver
side. Læg koteletterne oven på grønsagerne i fadet. Nu til sovsen. Varm
kokosmælken i grønsagsgryden sammen med revet ingefær, 1 spsk karry og rød
karrypasta. Tilføj evt. almindelig mælk, hvis du synes sovsen bliver for tyk. Smag til med salt og peber. Hæld sovsen over grønsager og
koteletter, sæt fadet i ovnen og lad det stå ca. 30 minutter ved 200 grader.
Server med salat og evt. brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar