Man kan ikke få for meget salat, når det er sommer. Og det må gerne være en salat med gode sommerting som jordbær, nye kartofler og frisk spinat. Så sådan en opskrift får I så lige her.
Spinatsalat med kartofler, linser og jordbær
(2 personer som hovedret)
50 g grønne linser
200 g kogte kartofler
100 g frisk spinat
200 g jordbær
100 g halloumiost
olivenolie
balsamico
salt, peber
Kog de grønne linser i letsaltet vand i 20-25 minutter. De
skal være kogte, men ikke udkogte. Skær kartoflerne i små tern og svits dem i
olie til de bliver gyldne. Vend forsigtigt kartoffeltern og linser med hinanden.
Skær halloumiosten i skiver og steg skiverne til de er blevet fint gyldne på hver side. Skyl spinaten, lad den afdryppe og læg den i bunden af et fad. Kom kartoffel-linseblandingen over. Skær jordbærrene i skiver og læg dem ovenpå.
Skær halloumiosten i skiver og steg skiverne til de er blevet fint gyldne på hver side. Skyl spinaten, lad den afdryppe og læg den i bunden af et fad. Kom kartoffel-linseblandingen over. Skær jordbærrene i skiver og læg dem ovenpå.
Pisk en dressing sammen af olie, balsamico, salt og peber og
hæld dressingen over jordbærrene. Skær halloumiosten i tern og drys ternene
oven på jordbærrene. Kom ekstra peber på og evt. lidt grønt til pynt. Spis
salaten som den er, evt. med brød til. Eller brug den som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar