Så gik der lige en uge med jul, samvær med familien og masser af god mad. Lige nu er der så et par hverdage, før det bliver tid til at fejre nytåret. Og derfor får I denne enkle ret, som passer bedst til hverdagen.
Dem som følger med på min blog vil vide, at jeg er ret glad
for kål i alle farver og former – eller næsten alle farver og former. For der
en slags kål, som ikke giver plads til så meget begejstring, og det er
rosenkål.
Men i virkeligheden handler det måske bare om at få serveret
rosenkål på den rigtige måde. Hos HjemmehosXenia fandt jeg hendes yndlingsopskrift med rosenkål og da jeg netop havde fået rosenkål i min kasse fra Aarstiderne, var det jo oplagt at prøve den. Det er en meget enkel opskrift, hvor kålen
bliver blandet med bacon og det gør jo rigtig meget for kålen. Så er det faktisk ingen
sag at spise rosenkål.
Rosenkål med bacon og balsamico
(1 person)
250 g
rosenkål
olivenolie
salt
85 g god
bacon
balsamico
Start med at rense rosenkålene. Fjern grimme blade og skær
enderne af. Skær rosenkålene over i to og vend dem med olivenolie og salt. Læg
dem på et stykke bagepapir. Skær baconen ud i små stykker på ca. 1 cm. Drys dem over
rosenkålene.
Bag rosenkål og bacon i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40
minutter. Det gør ikke noget, at rosenkålene får lidt farve, de skal bare ikke
blive sorte. Vend det hele rundt ca. halvvejs.
Når blandingen er klar, vendes den med balsamico og serveres
med dagens salat og evt. brød, hvis man har lyst til det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar