Her er en lækker lille sag, du kan lave med asparges,
kylling og bacon eller skinke. De kan bruges som et let hovedmåltid med en god
salat og godt brød til. De er også gode som en del af en buffet eller frokost. Jeg
brugte nogle røde asparges, som jeg havde fået i kassen fra Aarstiderne. Men du
kan også sagtens bruge grønne asparges.
Asparges med skinke og kylling
Du skal bruge:
2-3 asparges pr. person
1-2 skiver serranoskinke eller bacon pr. person
2-3 lange strimler kyllingebryst pr. person
Marinade:
olivenolie
citron
hvidløgspeber
salt
Start med at lave kyllingestrimler. Skær nogle lidt brede
strimler af kyllingebryst. Skær dem næsten igennem på langs, sådan at du får en
lang strimmel, når du trækker i hver af de to ender. Se eventuelt den lille
film fra Buzzfeedtasty, den viser lige præcis, hvordan man gør.
Pisk marinaden sammen, læg kyllingestrimlerne i og lad dem
stå og trække til du har gjort skinke og asparges klar. Skær skinkestykkerne i
tre-fire stykker på langs. Det er svært at lave nogle fine srimler, men gør det så godt du kan. Hvis du bruger bacon, skæres baconstykkerne igennem en gang på langs.
Skyl aspargesene og lad dem tørre. Knæk det nederste af led
af. Sno først skinkestrimler om aspargesen (eller en baconstrimler hvis du foretrækker det)
rundt om aspargesen, gerne så tæt som muligt. Derefter snor du forsigtigt
kyllingestrimler om.
Læg aspargesene med kylling og skinke på bagepapir på en
bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Det er en en rigtig lækker lille sag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar