Lige kommet ud af ovnen - luftig og let
Og sådan ser den ud på tallerkenen sammen med dagens salat
Grønsagsgratin med broccoli, gulerødder og ost – min version
(2 personer)
200 g broccoli
150 g gulerødder
1 l vand
1 tern bouillon
15 g smør
30 g hvedemel
1½ dl grønsagsvand
1½ dl mælk
75 g revet ost
3 æg
salt, peber
revet muskatnød
rasp
Et ovnfast fad smøres og drysses med rasp. Broccolien skylles og deles i buketter, den mindst grove del af stokken kan også bruges, hvis man skærer den i små tern. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver eller tern, afhængig af størrelsen. Vand tilført bouillon koges op og broccoli og gulerødder koger deri i 4 minutter. Kogevandet hældes i en skål og grønsagerne i en si, så de kan dryppe af. Så laves en opbagning: Smelt smørret i en gryde. Kom melet i og rør godt med et piskeris. Hæld ½ dl af kogevandet i gryden, bring opbagning i kog og pisk godt imens. Rør indtil opbagningen er blank og fast. Tilsæt resten af kogevandet og rør godt i opbagningen hele tiden. Hæld lidt efter lidt mælken i gryden. Rør og kog. Så kommes den revne ost i og der røres til osten er smeltet og opbagningen er blank og glat. Afkøles. De 3 æg deles med hvider for sig og blommer for sig. Æggeblommerne røres i opbagningen lidt efter lidt. Æggehviderne piskes helt stive. Broccoli og gulerødder vendes forsigtigt i opbagningen og derefter vendes æggehviderne i – endnu mere forsigtigt. Hæld gratinmassen i det ovnfaste fad og drys rasp over. Sæt gratinen i ovnen i ca. 45-55 minutter til den er gennembagt. Skal serveres med det samme, da den hurtigt falder sammen. Savner man kød i retten, kan man evt. tilføje skinketern.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar