Det har været dejligt at guffe masser af flæskesteg og andebryst, brunkartofler og sovs samt kager og godter igennem juledagene. Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men der går ikke mange dage før jeg længes efter grønsager - masser af farvestrålende, friske, vitaminrige sunde grønsager. Her kommer opskriften på en vintersalat med rodfrugt som jeg fandt på http://www.viskal.spise.dk/. Jeg kunne godt have brugt en del flere rodfrugter i forhold til salat, men det må jeg jo så gøre bedre næste gang. Det var i hvert fald en god salat, lige hvad jeg trængte til.
Vintersalat med bagte rodfrugter – min version
(2 personer)
2 små pastinakker
2 små rødbeder
2 små gulerødder
olivenolie
salt
1 tsk finthakket rød chili
30 g grofthakkede mandler
½ bakke blandet salat
grønkålsblade
½ tsk revet citronskal
1 spsk god Balsamicoeddike
Ovnen tændes på 200 grader. Pastinakker, gulerødder og rødbeder skæres i skiver på ½ cm. Vend dem i olie, salt og finthakket chili og læg dem derefter på en bageplade med bagepapir. Bag rodfrugterne i ovnen 25 minutter, til de er møre. Afkøl dem en smule. Mandlerne ristes på en tør pande, til de begynder at blive gyldne. Salaten plukkes i mindre grove stykker. Grønkålsbladene snittes groft eller klippes groft med en saks. Salat og grønkål kommes i en skål og blandes med rodfrugterne sammen med mandlerne. Rør balsamico sammen med citronskal og vend dressingen i salaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar