tirsdag den 9. oktober 2012

Muffins med valnødder, æble og kanel


Der er godt nok mange ting man skal have styr på...

…når man flytter. Udover alt det der skal sættes op og sættes på plads, så skal man også have fjernsynet til at virke, der skal etableres telefoni og bredbånd, der skal bores huller i væggene med særlige boremaskiner, der skal købes nye ting ind, som man mangler o.s.v. Men selvom der er nok at se til, blev der alligevel tid til at bage en gang muffins i søndags. Min mor havde en pose valnødder, der trængte til at blive brugt, så det var oplagt at finde en opskrift med valnødder. Opskriften fandt jeg hos Sarahs kager og resultatet blev nogle dejlige store lækre muffins. De smagte rigtig godt -  også i stærk blæst og lidt regn ved Stensager Strand syd for  Skamlingsbanken, hvor Forældrene og jeg var på travetur. Her kommer opskriften:


Muffins med valnødder, æble og kanel – min version
(12 store muffins)
120 g valnødder
1½ tsk kanel
1 spsk brun farin
110 g smør
150 g sukker
2 æg
2, 5 dl cremefraiche
1 spsk vaniljesukker
200 g hvedemel
60 g fuldkornsspeltmel
1 spsk bagepulver
¼ tsk salt
200 g æbler i tern
Tænd ovnen på 180 grader. ¾ af valnødderne hakkes groft og sættes til side. Den sidste ¼ af nødderne hakkes fint og blandes med brun farin og ¼ tsk kanel. Det er topping til kagerne. Pisk smør og sukker til det bliver lyst, tilsæt æg, cremefraiche og vaniljesukker. Mel, bagepulver, salt og 1 tsk. kanel blandes i en anden skål. Derefter røres de våde ingredienser sammen med de tørre og de hakkede valnødder og æbleternene blandes i. Hvis dejen føles for tør, kan man komme lidt mælk i. Dejen fyldes i papirforme sat i en metalform. Til sidst fordeles farin- og valnøddeblanding oven på kagerne og de bages ved ovnen i 30-35 minutter.

Muffins ved Stensager Strand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar