Hos Newyorkerbyheart fandt jeg denne gode hverdagsret…
…som jeg ændrede lidt på. Den kan nu varieres på mange måder både med hensyn til kødfyld og grønsagsfyld. Alt i alt en god basisopskrift for eksperimenter med rester og lagervarer.
Sådan så det ud i fadet, inden sovsen kom på
Og sådan så det ud på tallerkenen sammen med dagens salat
Gratin med perlespelt og æg – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
2 dl parboiled perlespelt eller anden form for korn
bouillon
4 hårdkogte æg i skiver
½ bdt. forårsløg, hakkede
Sauce:
1½ spsk smør
1½ spsk mel
3 dl mælk
3 dl cremefraiche 6%
salt, peber
1 spsk sennep
200 g kogt skinke i tern
persille, finthakket
Skyl spelten i vand og kog den i bouillon efter anvisningen på posen. Lad de hakkede forårsløg koge med de sidste 5-10 minutter. Hæld bouillon fra. Til saucen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og det røres sammen. Hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes, lad det koge op hver gang. Når det hele er tilsat, skal saucen småsimre ca. 3 minutter, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt inden cremefraiche og sennep tilsættes. I et smurt ildfast fad lægges blandingen af spelt og forårsløg nederst. Ovenpå lægges først æggeskiver og derefter skinketern. Saucen hældes over og fadet sættes i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Serveres med dagens salat og persille til at drysse over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar