Jeg holder meget af vegetarretter som f.eks. …
…denne ret med linser, grønsager og æg. Opskriften fandt
jeg i Nicola Graimes bog: Nyt vegetarisk køkken, en bog med mange spændende
vegetaropskrifter, som jeg slet ikke har haft tid til at studere nærmere.
Puy linser med sennep, citron og æg (min version)
(2 personer)
bouillon
2 æg
olivenolie
½ hakket løg
½ rød peberfrugt, skåret i tern
1 fed hvidløg
3 blommetomater eller anden slags tomater, kerner fjernet og
skåret i tern
½ dl bouillon
saft af ½ citron
fintrevet skal af en ¼ citron
1 stor teske dijonsennep
2 store spsk cremefraiche
2 spsk hakket persille
peber
Kryddermix:
½ spsk sesamfrø
lidt revet citronskal
1 spsk timian
salt
Linserne kommes i en gryde med bouillon, bringes i kog og
simrer delvist med låg i 25 minutter eller til linserne er møre. Vandet hældes
fra. Imens koges æggene i en lille gryde i 6-9 minutter. Vandet hældes fra,
æggene skylles med koldt vand og stilles til side. Varm olivenolien i en
stegepande og svits løget i 10 minutter ved svag varme, til det er gyldent og
blødt. Tilsæt rød peber og lad det svitse med 3 minutter. Derefter tilsættes
hvidløg og der svitses yderligere 1 minut. Tomaterne røres i sammen med
bouillon, citronsaft og –skal, sennep, cremefraiche og kogte linser. Varmes
igennem i 2-3 minutter, til tomaterne er møre. Til kryddermixet ristes
sesamfrøene lysebrune på en tør pande ved jævn varme i 2-3 minutter. Vendes nu
og da. Tages af blusset og blandes med lidt revet citronskal, timian og salt i
en lille skål. Æggene pilles og rulles i krydderierne. Linseretten smages til
med salt og peber og persillen røres i. Ved serveringen øses retten op i store
dybe tallerkener. Æggene deles i halve på langs og de to halvdele lægges oven
på.
Rigtig indbydende tallerken - sådan en tallerken vil jeg gerne have til frokost, hehe :-)
SvarSletJa, her er både noget for øjet og for ganen.
Slet