torsdag den 26. juli 2012

Puy linser med sennep, citron og æg


Jeg holder meget af vegetarretter som f.eks. 

…denne ret med linser, grønsager og æg. Opskriften fandt jeg i Nicola Graimes bog: Nyt vegetarisk køkken, en bog med mange spændende vegetaropskrifter, som jeg slet ikke har haft tid til at studere nærmere.



Puy linser med sennep, citron og æg (min version)
(2 personer)
125 g Puy linser
bouillon
2 æg
olivenolie
½ hakket løg
½ rød peberfrugt, skåret i tern
1 fed hvidløg
3 blommetomater eller anden slags tomater, kerner fjernet og skåret i tern
½ dl bouillon
saft af ½ citron
fintrevet skal af en ¼ citron
1 stor teske dijonsennep
2 store spsk cremefraiche
2 spsk hakket persille
peber
Kryddermix:
½ spsk sesamfrø
lidt revet citronskal
1 spsk timian
salt
Linserne kommes i en gryde med bouillon, bringes i kog og simrer delvist med låg i 25 minutter eller til linserne er møre. Vandet hældes fra. Imens koges æggene i en lille gryde i 6-9 minutter. Vandet hældes fra, æggene skylles med koldt vand og stilles til side. Varm olivenolien i en stegepande og svits løget i 10 minutter ved svag varme, til det er gyldent og blødt. Tilsæt rød peber og lad det svitse med 3 minutter. Derefter tilsættes hvidløg og der svitses yderligere 1 minut. Tomaterne røres i sammen med bouillon, citronsaft og –skal, sennep, cremefraiche og kogte linser. Varmes igennem i 2-3 minutter, til tomaterne er møre. Til kryddermixet ristes sesamfrøene lysebrune på en tør pande ved jævn varme i 2-3 minutter. Vendes nu og da. Tages af blusset og blandes med lidt revet citronskal, timian og salt i en lille skål. Æggene pilles og rulles i krydderierne. Linseretten smages til med salt og peber og persillen røres i. Ved serveringen øses retten op i store dybe tallerkener. Æggene deles i halve på langs og de to halvdele lægges oven på. 

2 kommentarer:

  1. Rigtig indbydende tallerken - sådan en tallerken vil jeg gerne have til frokost, hehe :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, her er både noget for øjet og for ganen.

      Slet