Da Datteren havde bestået sidste eksamen…
…og huen var kommet på, skulle det fejres med champagne og
hjemmebagte kokosmakroner. Koksmakronerne er lavet efter Mette Blomsterbergs opskrift,
som jeg havde set hos Signesmad. Det særlige ved disse makroner er, at der er lime og marcipan i dem. Og det
gør dem ikke mindre lækre. I anledningen af den blå student dyppede jeg
kokosmakronerne i hvid chokolade og blåt glimmerdrys, så det matchede huen.
Kokostoppe med lime og marcipan
(20-22 stk)
3 æg
skal af 2 øko-limefrugter
blåt glimmerdrys
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres grundigt
sammen. Skålen stilles i køleskabet i en times tid. Dejen presses derefter til
20-22 store kugler og sættes på en bageplade. Så dypper man fingrene i koldt
vand og former makronerne til små toppe. Bages ved 180 grader i ca. 12 minutter
– eller til de bliver lidt gyldne, men ikke mørke. Lad kokosmakronerne afkøle
på en rist. Smelt den hvide chokolade og dyp bunden af kokosmakronerne i. Bagefter
dyppes de i blåt glimmerdrys og så skal de bare tørre.
Note: De blev næsten for store efter min smag. Jeg vil nok
lave dem mindre næste gang.
Tillykke med hende - og hvor ser de lækre ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe