tirsdag den 6. november 2012

Kartoffelfad med porrer og ørred


Jeg spiser ind imellem varmrøget ørredfilet til frokost…

…men her har jeg brugt det i en middagsret. Der er som regel ikke meget fisk i sådan en pakke, men det passer jo fint, når man kun er en person. Pakken indeholdt 80 g. De 30 g lagde jeg til side til frokost (sammen med røræg), de sidste 50 blev brugt til en god lille fiskeret med kartofler og porrer.


Kartoffelfad med porrer og ørred.
(1 person)
200 g kartofler
1 lille porre (ca. 100 g)
smør eller olie
50 g ørredfilet
lime eller citron
salt, peber
evt. lidt fiskekrydderi
1 dl cremefraiche
Kartoflerne skæres i meget tynde skiver og lægges i bunden af et smurt ildfast fad. Der krydres med salt, peber og evt. fiskekrydderi. Sættes i ovnen ved 200 grader i 45-50 minutter. Kom evt. lidt stanniol over, hvis de øverste kartofler bliver for mørke. Porren skæres ud i små stykker og snurrer i lidt fedtstof på panden et kvarters tid eller til stykkerne er møre. Så tilsættes den varmrøgede ørred delt i mindre stykker sammen med lidt revet skal og saft fra en citron eller lime. Til sidst vendes det hele med cremefraiche. Når kartoffelfadet har stået i ovnen i 50 minutter, kommes porrefiskeblandingen ovenpå og retten får endnu 10 minutter i ovnen. Serveres med dagens salat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar