fredag den 5. juli 2013

Karryblomkål med quinoa og skyrdip

En enkel og let hverdags-vegetarret…

…fra før Datteren kom tilbage fra Australien, er denne vegetarret med blomkål og quinoa. Fundet i bogen ”I love nem vegetarisk” af Katrine Klinken. I sig selv har retten ikke mange farver, men man kan jo altid servere en farvestrålende salat som tilbehør.


Karryblomkål med quinoa og skyrdip – min version
(1 person)
1 dl quinoa – jeg brugte den røde
1 nyt løg med top
ca. ½ blomkålshoved
1 spsk olie
karry efter smag
2 spsk vand
50 dl skyr
lidt chilisovs
lidt frisk mynte, skyllet og hakket
lidt persille, skyllet og hakket
salt
Kog først quinoaen efter anvisningen på pakken. Lav derefter skyrdippen. Rør skyr sammen med chilisovs, mynte og persille. Smag til med salt. Sættes koldt, mens retten laves færdig. Pil og hak løgene. Del blomkålen i små buketter, skyl dem og lad dem afdryppe, Steg løgene klare i lidt olie. Tilsæt karry og rør rundt. Tilsæt blomkålsbuketter og lidt vand og lad det hele simre 3-4 minutter. Bland den kogte quinoa i. Jeg syntes at mængden at quinoa blev for meget, så jeg tog noget fra. Det kan altid bruges i næste dags salat. Lad quinoaen varme igennem i gryden og smag til med salt og karry. Serveres med karrydip og meget gerne en salat.

Nyt fra Anne på Sjette
Eller måske rettere - ikke så meget nyt i øjeblikket. Der har ikke været meget tid til bloggen efter Datteren kom hjem. Der er ekstravagter på grund af ferie på arbejdet og forskellige ting, der skal ordnes sammen med Datteren. Men mad på bordet får vi jo hver dag alligevel.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar