fredag den 15. marts 2013

Fad i ovnen med oksefars, kartofler og champignon


Til en kold tid er stort fad i ovnen …

…med oksefars, kartofler og champignon noget man godt kan varme sig lidt på. Ganske almindelig dejlig vintermad, lidt som lasagne bare med kartofler. Og så kan det varieres i det uendelige og det er jo altid velkomment med den slags retter.Fad i ovnen med oksefars, kartofler og champignon
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
400 g kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
1 løg, finthakket
250 g oksefars
1 fed hvidløg, finthakket
250 g champignon
1 dåse tomater
½ dl fløde
oregano
salt, peber
50 g revet ost
Start med at komme kartoffelskiverne i en gryde med vand og lad dem  koge i fem minutter. Og så skal de afdryppes. Det finthakkede løg svitses i lidt olie og farsen tilføjes. Når farsen er brunet tilsættes champignon, lad det hele småsimre fem minutter. Så tilsættes dåsetomater og krydderier og det hele småsimrer endnu 5-10 minutter. Smør et ildfast fad og kom halvdelen af farsblandingen i bunden. Ovenpå kommes halvdelen af kartoffelskiverne, så den anden halvdel af farsen. Slut af med kartoffelskiver. Fadet bages i oven ved 200 grader i 20 minutter. Revet ost kommes over kartoflerne og så bages farsfadet yderligere 10 minutter. Serveres med dagens salat, som den dag var en råkost med rødbeder, gulerødder og appelsin.

Nyt fra Anne på Sjette
Det var en uge med mange lange dage dage, især da transporttiden med DSB blev forværret nogle dage p.g.a. et godstog, der kørte ind i en bro ved Kolding. Der har også været ekstra vagter på arbejdet p.g.a. sygdom og ferie. Så det var ikke en uge, hvor der blev lavet så meget fantastisk mad. Men ovenstående farsfad blev det dog til og der var jo mad til to dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar