fredag den 15. august 2014

Porretærte med bund af kylling

Denne opskrift på porretærte med kyllingebund…

…fik jeg afprøvet, da min søster var på besøg. Det er ikke min opfindelse, men en opskrift jeg har fundet hos Copenhagenbyme. En rigtig god ide med en tærtebund af fars uanset om man spiser kulhydrater eller ej. Og så kan fyldet varieres på utallige måder, ligesom i almindelige tærter. Her er fyldet med porrer, skyr, soltørrede tomater og revet ost – lækkert. Vi havde hver et stykke med på skovtur dagen efter. Det var ret fedtet, men det kunne afhjælpes med en god indpakning. Den smagte i øvrigt også godt kold.


Porretærte med bund af kylling
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
450-500 g kyllingefars
krydderier – jeg brugte en blanding fra Mill & Mortar med koriander, chilli, kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme, rosmarin og oregano (Blandingen hedder Asani)
paprika
1 bdt porrer
soltørrede tomater, hakkede
1 lille håndfuld hakkede mandler
lidt revet ost
2 æg
1 dl skyr
salt, peber
Først røres farsen til bunden med krydderier. Derefter trykkes farsen ned i bunden og op ad siderne i et smurt tærtefad. Farsen opfører sig på en lidt anden måde end dej, men det kan lade sig gøre at få lavet en nogenlunde tærtebund. Tærten bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Imens gøres fyldet klar. Porrerne skylles og skæres i skiver og koges i vand ca. 4-5 minutter, afdryppes. Mandlerne hakkes groft. Æggene piskes sammen med skyr og salt og peber. Efter 20 minutter tages kødbunden ud og fyldet kommes på – først porrerne, derefter ægge- og skyrmasse. Kom hakkede soltørrede tomater på, drys med revet ost og hakkede mandler. Bages i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader. Serveres med salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar