Frikadeller:
(2 personer)
250-300 g flæskefars
½ løg1 fed hvidløg
25 g fetaost
50 grofthakkede grønne oliven
1 spsk olie
rosmarin
chiliflager
lidt limesaft
salt og peber
Gulerodstzatziki:
(2 personer)
200 g gulerødder
½ æble
¼-½ rød peberfrugt
½ fed hvidløg
100 g fromage frais
50 g hytteost
karry
chili
spidskommen
saften fra ½ lime
1 spsk soja
½ spsk balsamico
salt, peber
½ bdt. persille
15 g mandler
Pil og hak løget fint. Pres hvidløget og rør det med kødet. Tilsæt salt og smuldr fetaen i. Tilsæt de resterende ingredienser. Farsen formes til frikadeller, som steges på en pande. Til tzatzikien skrælles gulerødderne og derefter rives de groft sammen med æblet. Peberfrugten skæres i små tern. Hvidløget presses, persillen og mandlerne hakkes. Det hele blandes sammen og pyntes til sidst med lidt hakkede mandler. Lækker, farverig mad uden ret mange kulhydrater.
Spændende opskrift, den gulerods tzatziki - hvordan var den?
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeg synes, at gulerodstzatzikien var rigtig lækker. Og der blev endda noget tilovers til madpakken - skønt.
SvarSletEn formidabel ret!
SvarSletDejligt at du kunne lide den :-)
Slet