søndag den 5. juli 2015

Lækker og frisk sommerkålssalat a lá tabbouleh


Puha...kan I holde varmen derude? Det har godt nok været lidt af en varm weekend, men heldigvis har jeg haft fri. Datteren og jeg har tilbragt det meste af weekenden i mine forældres sommerhus. Det viste sig, at være en rigtig god ide, ikke mindst i går hvor en kølig brise fandt vej ind i sommerhushaven.


Nå, men i den varme har man brug for let og frisk mad, som f,.eks. salater. Her får I en opskrift på sommerkålssalat lavet med nogenlunde de samme ingredienser som tabbouleh, men med kål i stedet for bulgur. Det blev til en meget sprød og frisk salat, der egner sig godt til varmt vejr og som tilbehør til grillmaden. Der er ingen  mængdeangivelse i denne opskrift. Lav den størrelse portion du synes passer til din appetit.
Sommerkålssalat a lá tabbouleh
Sommerkål (du kan også bruge almindelig hvidkål eller spidskål)
agurk
tomater
peberfrugt
forårsløg
persille
mynte
olivenolie
citronsaft
spidskommen
salt, peber
Snit kålen meget fint. F.eks ved hjælp af en minihakker. Skær tomat, peberfrugt og agurk i små tern. Hak forårsløget fint. Hak persille og mynte fint. Bland alle grønsager i en skål. Til dressingen piskes olie med citronsaft og smages til med spidskommen, salt og peber. Og så har du en dejlig sommerlig frisk salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar