torsdag den 9. juli 2015

Quinoagrød med rødbeder til aftensmad

Grød til aftensmad – det lyder da ret underligt. Og så grød lavet af quinoa. Men hvis man nu tænker på det som en slags quinoa-otto i stedet for, så giver det straks mere mening. Og det smagte faktisk rigtig godt. Og så egner det sig fint til sådan en grå kølig sommeraften. Jeg fandt opskriften hos Arla




Quinoagrød med hytteost og bagte rødbeder
(1 person)
125 g skrællede rødbeder i grove tern
olivenolie
honning
salt
timian
1 spsk smør
½ finthakket rødløg
80 g quinoa – jeg brugte den sorte
1½-2 dl bouillon
salt, peber
11/4 dl hytteost
persille, grofthakket
50 g serranoskinke
1 spsk creme fraiche
peberrod

Start med at bage rødbederne. Rødbedeternene vendes med olie, honning, salt og timian. Lægges i et ildfast fad og bages i ovnen ved 220 grader i 40 minutter. De første 20 minutter lægges stanniol over. Skyl quinoaen og lad den afdryppe i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Svits løgene 1 minut, tilsæt quinoa og svits endnu et minut. Tilsæt bouillon og lad grøden koge ca. 25 minutter. Hold øje med, at den ikke koger tør. Del serranoskinken i mindre stykker og svits dem i lidt olie på panden. Tag gryden med quinoa af varmen, rør hytteost og persille i og smag til. Anret gryden i en dyb tallerken. Fordel de bagte rødbeder, creme fraiche, peberrod og skinke over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar