Jordbærsalat med balsamico, sort peber og blå ost (min version)
(4 personer)
1 rød spidskål
ca. 25 sorte peberkorn
1 håndfuld rød basilikum
250 g jordbær
1 rødløg
½ pose rugbrødschips
2 spsk balsimico
3 spsk olivenolie
½ tsk hakket hvidløg
1 spsk honning
salt, peber
100 g blå ost
Start med at skære spidskålen i tynde strimler. Læg kålstrimlerne i en stor skål og vend dem med lidt salt. Kom peberkornene i en lile gryde med vand og kog dem op. Hæld vandet fra og gør det samme fire gange til. Det gør peberkornene blødere og mere milde. Skyl basilikum og hak dem. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Gem lidt af skiverne til pynt. Hak rødløget fint. Til dressingen blandes balsamico og olivenolie og derefter smages dressingen til med hvidløg, honning, salt og peber. Hak peberkornene med en skarp kniv og vend dem med jordbærene og lidt af dressingen. Bland forsigtigt kål, løg og basilikum med jordbær og dressing. Knæk rugbrødschipsene i mindre stykker og vend dem i salaten. Anret salaten på et fad. Skær den blå ost i mindre tern og drys dem over. Pynt med jordbærskiver og server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar