onsdag den 29. juli 2015

Kompot med peberfrugt og spidskål med citron - lækkert tilbehør til fisk

I dag er der lækkert tilbehør til fisk på bloggen. Hvilken fisk du vil servere det til, bestemmer du selv. Jeg brugte en rødspættefilet, som blev stegt på panden. Det er faktisk rigtig lækkert med sådan en gangs spidskål som tilbehør. Det er hurtigt og nemt og det bliver ikke sidste gang jeg bruger spidskål på den måde - når man nu er Spidskålsfan. Opskriften fandt jeg hos Alt for Damerne  



Lækkert tilbehør til fisk: Ristet spidskål og peberfrugtkompot
(2 personer)
1 rød peberfrugt
1 løg
finthakket hvidløg
olivenolie
1 spsk æbleeddike
½ spsk rørsukker
salt, peber
¼ spidskål
olivenolie
salt, peber
lidt citronsaft og citronskal

Lav først peberfrugtkompotten. Skyl og halver peberfrugten. Fjern stilk og kerner og skær peberfrugten i små tern. Skær løget i mindre stykker. Steg løgstykkerne i olivenolie til de er møre. Tilsæt hvidløg og peberfrugter og steg dem ved jævn varme til peberfrugterne er møre. Hæld eddike og rørsukker ved og lad det simre under låg 10-15 minutter ved svag varme. Tilsæt lidt vand, hvis det er ved at brænde på. Krydr med salt og peber. Snit spidskålen i fine strimler. Kom lidt olivenolie i en gryde og steg spidskålen ved svag varme (uden at det bliver brunt). Når kålen er mør men stadig sprød, krydres den med salt, peber, revet citronskal og citronsaft. Til serveringen lagde jeg kålen på en tallerken, lagde fisken oven på og sluttede af med peberfrugtkompot. Dejligt måltid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar