Spinatpandekager med kål og laks
(2-3 personer)
50 g frisk spinat
1½ æg
2 dl mælk
50 g hvedemel
25 g fuldkornsspeltmel
salt, peber
smør eller olie til stegning
200 g sommerkål, hvidkål eller spidskål
olivenolie
100 g laks
kvark
citronskal og saft
Start med at finthakke spinaten. Pisk den derefter sammen
med æg, mel, mælk, salt og peber, så har du pandekagedejen. Lad dejen hvile en
halv times tid. Bag derefter 4-5 pandekager på en lille pande. Efterhånden som
de bliver bagt, lægges de på en tallerken som sættes i ovnen. Så hold de sig
lune, mens du bager færdigt. Hak kålen forholdsvis fint. Når pandekagerne er
ved at være færdige, svitses kålen kort i lidt olie på panden. Vend kålen med
citronsaft- og skal samt salt og peber. Laksen deles i mindre stykker. Til
serveringen lægges en varm pandekage på tallerken, en stribe svitses kål lægges
på midten, nogle klatter kvark fordeles over kålen sammen med nogle stykker
laks. Server straks sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar