lørdag den 25. juli 2015

Dejlige spinatpandekager med kål og laks

Hvad skal man dog spise på sådan en kedelig grå, regnfuld sommerdag? Hvad med pandekager? Pandekager- ja det er altid godt. Disse pandekager med spinat, kål og laks er nok mest for de voksne. Men man kan jo lave nogle med andet fyld til børnene, f.eks. fyld af skinke og ost. Det har i hvert fald altid været populært hos min datter.





Spinatpandekager med kål og laks
(2-3 personer)
50 g frisk spinat
1½ æg
2 dl mælk
50 g hvedemel
25 g fuldkornsspeltmel
salt, peber
smør eller olie til stegning
200 g sommerkål, hvidkål eller spidskål
olivenolie
100 g laks
kvark
citronskal og saft

Start med at finthakke spinaten. Pisk den derefter sammen med æg, mel, mælk, salt og peber, så har du pandekagedejen. Lad dejen hvile en halv times tid. Bag derefter 4-5 pandekager på en lille pande. Efterhånden som de bliver bagt, lægges de på en tallerken som sættes i ovnen. Så hold de sig lune, mens du bager færdigt. Hak kålen forholdsvis fint. Når pandekagerne er ved at være færdige, svitses kålen kort i lidt olie på panden. Vend kålen med citronsaft- og skal samt salt og peber. Laksen deles i mindre stykker. Til serveringen lægges en varm pandekage på tallerken, en stribe svitses kål lægges på midten, nogle klatter kvark fordeles over kålen sammen med nogle stykker laks. Server straks sammen med dagens salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar