Hvis du skal nå at bage endnu en kage med kirsebær i denne sommer, så vil jeg meget varmt anbefale denne kage. Den er meget, meget lækker.
Jeg bagte den til min søsters fødselsdag. Hun er ret glad for kirsebær, så hun skulle selvfølgelig have en kirsebærkage. Mange opskrifter blev kigget igennem, men denne her så rigtig god ud. Og vi blev ikke snydt. Kagen havde en dejlig fyldig chokoladesmag sammen med syrligheden fra kirsebærrene og så en
ostetopping, som var lidt karamelliseret.
Chokoladebrownie med kirsebær
(1 stor springform)
125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 dl mel
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
Fyld:
1-200 g kirsebær skåret i halve og udstenede
100 g ristede og afskallede hasselnødder
Topping:
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk vaniljesukker
Smetl smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Tag det af
varmen og lade det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål. Pisk
derefter chokolade og smør i. Bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt
det i chokolademassen og rør det hele sammen. Rør de ristede hasselnødder i
dejen.
Smør en stor springform godt. Du kan evt. lægge et stykke
bagepapir i bunden. Hæld kagemassen i formen. Tryk de halve kirsebær ned i
dejen. Pisk flødeost, sukker , æggeblommer og vaniljesukker sammen. Fordel
ostemassen oven på kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar