søndag den 20. august 2017

Chokoladebrownie med kirsebær

Hvis du skal nå at bage endnu en kage med kirsebær i denne sommer, så vil jeg meget varmt anbefale denne kage. Den er meget, meget lækker.

Jeg bagte den til min søsters fødselsdag. Hun er ret glad for kirsebær, så hun skulle selvfølgelig have en kirsebærkage. Mange opskrifter blev kigget igennem, men denne her så rigtig god ud. Og vi blev ikke snydt. Kagen havde en dejlig fyldig chokoladesmag sammen med syrligheden fra kirsebærrene og så en ostetopping, som var lidt karamelliseret. 

Opskriften havde jeg fundet hos Emily Salomon.





Chokoladebrownie med kirsebær
(1 stor springform)
125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 dl mel
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
Fyld:
1-200 g kirsebær skåret i halve og udstenede
100 g ristede og afskallede hasselnødder
Topping:
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk vaniljesukker

Smetl smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Tag det af varmen og lade det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål. Pisk derefter chokolade og smør i. Bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt det i chokolademassen og rør det hele sammen. Rør de ristede hasselnødder i dejen.

Smør en stor springform godt. Du kan evt. lægge et stykke bagepapir i bunden. Hæld kagemassen i formen. Tryk de halve kirsebær ned i dejen. Pisk flødeost, sukker , æggeblommer og vaniljesukker sammen. Fordel ostemassen oven på kagen.

Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter. Lad den afkøle og så er den klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar