Rigtig mange elsker smagen af bacon og jeg kan også
godt selv lide at bruge bacon som smagsgiver i en ret. Bacon giver altså et
eller andet ekstra til smagen. Måske pga. det salte, måske pga. det røgede. Eller måske fordi de to ting sammen bare er et godt match.
I dagens sommerlige ret går baconsmagen fint sammen med blomkål
og tomater.
Sommerfad med blomkål, tomater, pasta og bacon
(2 personer)
75 g bacon
100 g fuldkornspasta
200 g blomkål
8-10 blommetomater
4 æg
50 g ost
1 bdt persille, finthakket
Steg bacon på panden, til den bliver gylden og sprød. Kog
pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl blomkålen og del den i buketter. Skyl
tomaterne og skær dem i mindre stykker.
Kom pastaen i et ildfast fad. Kom blomkålen ovenpå og
derefter tomater og bacon. Pisk æggene med salt og peber og vend persillen i.
Hæld æggemassen over grønsager og pasta.
Sæt fadet i ovnen og bag retten i 40-45 minutter. Osten drysses over, når der er 15-20 minutter tilbage af tiden i ovnen. Server med dagens salat.
Sæt fadet i ovnen og bag retten i 40-45 minutter. Osten drysses over, når der er 15-20 minutter tilbage af tiden i ovnen. Server med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar