søndag den 27. januar 2013

Chokolade-rødløgs-dressing


Endnu en opskrift der skulle testes…

…var denne opskrift på en meget speciel og meget lækker dressing/vinaigrette. Også denne opskrift er udviklet af Umahro Cadogan i samarbejde med Urtekram. 


Chokolade-rødløgs-dressing med hampefrøolie
1 finthakket økologisk rødløg
½ dl grofthakkede mørke økologiske rosiner
25 g finthakket meget mørk chokolade – jeg brugte 80%
1 finthakket økologisk hvidløg
2 dl økologisk hampefrøolie
1 dl økologisk balsamicoeddike
et meget lille drys økologisk vaniljepulver
5-6 dråber fishsauce
Himalayasalt
Peber
Bland rødløg, rosiner, hvidløg, chokolade, hampefrøolie, eddike, vaniljepulver og fish sauce. Smag til med salt og peber. Jo længere dressingen/vinaigretten trækker, desto bedre bliver den. Kan opbevares op til 2 uger i køleskabet.


Jeg prøvede den sammen med tomater skåret i skiver, det passede den fint til.

 Og sammen med en broccolisalat med rucola, æble og valnødder. Ikke mindst valnøddesmagen passer rigtig godt sammen med denne vinaigrette. 

Note: Ja, hvem skulle have troet af chokolade og rødløg kan gå i spænd sammen. Men det kan de faktisk, jeg kunne i hvert fald godt lide den mørke fyldige og anderledes smag.




2 kommentarer:

  1. Det lyder ret skægt! Meget usædvanlig smagskombination :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Piskeris,
      Ja smagskombinationen er ret speciel, man ville næsten ikke have troet, at det kunne gå. Men jeg synes som sagt, at den er god. Jeg kan desværre ikke tage æren for at have fundet på den, men det har været sjovt at prøve den. Og den kan være god at have på lager, når man har brug for en anderledes dressing.

      Slet