Her er et bud på en enkel og billig opskrift med hvidkål og
gulerødder. Det er en god måde at få brugt en rest hvidkål på og så smager det
faktisk rigtig godt. Man kan spise det som en vegetarhovedret med salat og brød til.
Eller man kan bruge det som tilbehør til f.eks. frikadeller, medisterpølse,
koteletter, pølser eller lign. Hvis man ikke får spist hele portionen egner det
sig også rigtig fint til madpakken.
Hvidkålsfad med gulerødder og gorgonzola
(2 personer)
150 g gulerødder
130 g hvidkål
olivenolie
50 g gorgonzola
150 g hytteost
3 æg
frisk timian
salt, peber
Skyl/skræl gulerødderne og riv dem groft. Hak hvidkålen
fint. Svits begge dele ved svag varme i lidt olivenolie fem-ti minutter.
Rør hytteosten med gorgonzolaen. Pisk æggene sammen og
tilsæt hytteosten. Krydr med salt, peber og frisk timian.
Smør et ildfast fad. Fordel grønsagerne i fadet og hæld
æggemassen over. Vend lidt rundt i grønsagerne med en gaffel, så æggemassen
fordeler sig. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar