onsdag den 27. september 2017

Hvidkålsfad med gulerødder - enkel og billig hverdagsmad

Her er et bud på en enkel og billig opskrift med hvidkål og gulerødder. Det er en god måde at få brugt en rest hvidkål på og så smager det faktisk rigtig godt. Man kan spise det som en vegetarhovedret med salat og brød til. Eller man kan bruge det som tilbehør til f.eks. frikadeller, medisterpølse, koteletter, pølser eller lign. Hvis man ikke får spist hele portionen egner det sig også rigtig fint til madpakken.






Hvidkålsfad med gulerødder og gorgonzola
(2 personer)
150 g gulerødder
130 g hvidkål
olivenolie
50 g gorgonzola
150 g hytteost
3 æg
frisk timian
salt, peber

Skyl/skræl gulerødderne og riv dem groft. Hak hvidkålen fint. Svits begge dele ved svag varme i lidt olivenolie fem-ti minutter.

Rør hytteosten med gorgonzolaen. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteosten. Krydr med salt, peber og frisk timian. 

Smør et ildfast fad. Fordel grønsagerne i fadet og hæld æggemassen over. Vend lidt rundt i grønsagerne med en gaffel, så æggemassen fordeler sig. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar