tirsdag den 5. september 2017

Vegetarfrikadeller med blomkål og bønner

Et blomkålshoved som er blevet lidt træt og trænger til at blive spist kan bruges til mange ting. Du kan f.ek.s bruge det til at lave disse dejlige deller med. Lav evt. dobbelt portion, så du også har til madpakken.





Blomkåls- og bønnefrikadeller
(2 personer)
½ blomkålshoved
1 dåse kidneybeans
1 løg
½ rød peberfrugt
olivenolie
1 bdt persille
1-1½ dl rasp
paprika
salt, peber

Blomkålen skylles, deles i buketter og koges mør i saltet vand. Sættes til afdrypning. Bønnerne moses sammen, f.eks. i en minihakker.

Løget hakkes fint, peberfrugten skæres i tern. Begge dele svitses på panden i lidt olie, til løgene er bløde og klare.

Blomkål og bønner røres sammen. Løg og peberfrugt tilsættes sammen med hakket persille. Grønsagsfarsen smages til med salt, peber og paprika.

Nu har du nok en ret klistret grønsagsfars. Tilføj rasp lidt ad gangen indtil grønsagsfarsen bliver fast nok til, at du kan forme frikadellerne. Læg frikadellerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Vend frikadellerne og bag dem på den anden side 10 minutter til.

Så er grønsagsfrikadellerne klar til servering sammen med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar