Et blomkålshoved som er blevet lidt træt og trænger til at blive spist kan bruges til mange ting. Du kan f.ek.s bruge det til at lave disse dejlige deller med. Lav evt. dobbelt portion, så du også har til madpakken.
Blomkåls- og bønnefrikadeller
(2 personer)
½ blomkålshoved
1 dåse kidneybeans
1 løg
½ rød peberfrugt
olivenolie
1 bdt persille
1-1½ dl rasp
paprika
salt, peber
Blomkålen skylles, deles i buketter og koges mør i saltet
vand. Sættes til afdrypning. Bønnerne moses sammen, f.eks. i en minihakker.
Løget hakkes fint, peberfrugten skæres i tern. Begge dele
svitses på panden i lidt olie, til løgene er bløde og klare.
Blomkål og bønner røres sammen. Løg og peberfrugt tilsættes sammen med hakket persille. Grønsagsfarsen smages til med salt, peber og
paprika.
Nu har du nok en ret klistret grønsagsfars. Tilføj rasp lidt
ad gangen indtil grønsagsfarsen bliver fast nok til, at du kan forme
frikadellerne. Læg frikadellerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200
grader i 15 minutter. Vend frikadellerne og bag dem på den anden side 10
minutter til.
Så er grønsagsfrikadellerne klar til servering sammen med
dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar