lørdag den 30. september 2017

Squash med fyld af tomater, bulgur og ost

Måske har du stadig nogle squash tilbage i haven. Og måske har du allerede spist squash på mange måder. Men måske har du ikke prøvet en version med vegetarfyld lavet med bulgur og tomat. Her får du i hvert fald opskriften på et lækkert kødfrit fyld til squash.






Halv squash med fyld af tomater, bulgur og ost.
(2 personer)
½ rund squash (de kan have mange størrelser, den halve jeg brugte havde en diameter på ca. 15 cm)  – du kan også bare bruge en almindelig squash i en passende størrelse
¾ dl fuldkornsbulgur
1 lille porre (løg kan også bruges)
½ peberfrugt
½ dåse hakkede tomater
olivenolie
tomatpuré
oregano
salt, peber
50 g revet ost

Kog bulguren efter anvisningen på pakken.

Fjern kernerne fra den halve squash og skrab resten af squashkødet ud, så du kun har en skal tilbage. Gem 100 g og kom resten i fryseren. Du kan f.eks. bruge det som fyld i en suppe. Drys lidt salt i squashen og anbring den på hovedet i et ildfast fad med lidt olie i bunden. Bag squashen 20 minutter ved 200 grader.

Imens laves fyldet. Rens porren og skær den i små stykker. Skær peberfrugten i tern. Svits begge dele i olie i fem minutter. Tilsæt dåsetomater og squashkød og lad det hele småsimre 10 minutter. Rør bulguren i og smag til med tomatpuré, oregano, salt og peber.

Tag squashen ud, vend den om og kom fyldet i. Drys revet ost over og bag squashen i 20 minutter til. Skær skiver af squashen med fyld og server salat og evt. brød til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar