Endnu en gang…
…har det været et fantastisk vejr i weekenden. Lunt og
solskin, hvor længe mon det bliver ved? Selvom jeg havde vagt på biblioteket lørdag formiddag, kunne jeg heldigvis godt nå en dejlig cykeltur om
eftermiddagen.
Eftermiddagskaffe og knækbrød med ost samt en formidabel
udsigt ved Frøbjerg Bavnehøj, det er bare skønt.
Kylling med nudelsalat
(1 person)
Et kyllingeoverlår evt. med underlår afhængig af størrelse
Marinade til kylling og dressing til nudelsalaten
1 spsk tahin
1 spsk olivenolie
tørret citrongræs
chili
limesaft
50 g fuldkornsnudler
50 g spinat
2 blommetomater
100 g mango
thaibasilikum
Først laves marinaden/dressingen. Ingredienserne røres
sammen og halvdelen smøres på kyllingelåret. Den anden halvdel blandes med 1 dl
bouillon. Kyllingelåret sættes i ovnen og steges ved 200 grader i 45 minutter.
Imens koges nudlerne og bagefter skal de afdryppe. Spinaten skæres groft ud.
Tomater og mango skæres i tern. Thaibasilikum hakkes. Når der er 10 minutter
tilbage af kyllingens stegetid, varmes lidt olie på panden. Spinaten kommes på
og vendes i olien til spinaten er faldet sammen. Resten af marinaden/
dressingen vendes i spinaten. Nudlerne blandes i og derefter mango og tomat. Og
til sidst vendes Thaibasilikum i. Det hele varmes igennem og er derefter klar
til at blive serveret sammen med kyllingen.
Note: Tomaterne gjorde ikke så meget for retten, så næste
gang vil jeg bruge peberfrugt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar