søndag den 12. oktober 2014

Dejligt weekendvejr og Kylling med nudelsalat

Endnu en gang…

…har det været et fantastisk vejr i weekenden. Lunt og solskin, hvor længe mon det bliver ved? Selvom jeg havde vagt på biblioteket lørdag formiddag, kunne jeg heldigvis godt nå en dejlig cykeltur om eftermiddagen.


Eftermiddagskaffe og knækbrød med ost samt en formidabel udsigt ved Frøbjerg Bavnehøj, det er bare skønt.


 Og i dag blev det til en formiddagstur. En dejlig gåtur på Hjertestien ved Vissenbjerg sammen med nogle friske kollegaer. Vi har her i efteråret oprettet en gå-klub på mit arbejde. Det startede med, at vi var et par stykker der gik ture sammen, men så fandt vi ud af, at vi faktisk var en hel del, der gerne ville gå tur en gang imellem. Så nu laver vi en tur en gang om måneden og så kan dem der har lyst bare møde op. Faktisk var det her vores første tur, gåturen i oktober blev aflyst pga. af dårligt vejr. Til gengæld var vejret rigtig dejligt i dag.

 I dag er der kylling med salat på menuen. Jeg havde købt en hel kylling, desværre ikke økologisk men dog en Himmerlandskylling, hvilket ikke skulle være det værste. Med min nye fjerkræsaks fik klippet den ud i nogenlunde pæne stykker. Det meste af kødet blev frosset ned, men lår og overlår blev stegt. Og så var der mad til to dage sammen med forskellige salater. Første dag nudelsalat, anden dag Asiatisk sursød salat (kommer i et andet indlæg).


Kylling med nudelsalat
(1 person)
Et kyllingeoverlår evt. med underlår afhængig af størrelse
Marinade til kylling og dressing til nudelsalaten
1 spsk tahin
1 spsk olivenolie
tørret citrongræs
chili
limesaft
50 g fuldkornsnudler
50 g spinat
2 blommetomater
100 g mango
thaibasilikum
Først laves marinaden/dressingen. Ingredienserne røres sammen og halvdelen smøres på kyllingelåret. Den anden halvdel blandes med 1 dl bouillon. Kyllingelåret sættes i ovnen og steges ved 200 grader i 45 minutter. Imens koges nudlerne og bagefter skal de afdryppe. Spinaten skæres groft ud. Tomater og mango skæres i tern. Thaibasilikum hakkes. Når der er 10 minutter tilbage af kyllingens stegetid, varmes lidt olie på panden. Spinaten kommes på og vendes i olien til spinaten er faldet sammen. Resten af marinaden/ dressingen vendes i spinaten. Nudlerne blandes i og derefter mango og tomat. Og til sidst vendes Thaibasilikum i. Det hele varmes igennem og er derefter klar til at blive serveret sammen med kyllingen.

Note: Tomaterne gjorde ikke så meget for retten, så næste gang vil jeg bruge peberfrugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar