…blev det heldigvis vejr til en dejlig gåtur i den lokale skov her i eftermiddags. Jeg havde tidligt fri, så jeg nåede ud inden de sorte skyer begyndte at trække alt for meget op. Når man går i skoven og kigger op, ser man alle de smukke farver på træerne.
Men efter søndagens regnvejr er det nu en god ide at se nedad, hvis man ikke vil ende i det rene smat og mudder.
Datteren var jo på besøg i weekenden og da fik vi en dejlig efterårssalat med græskar og peberfrugt samt Brændende kærlighed med bacon og porre. Hun er ret glad for bacon, så derfor faldt valget på denne ret. Her får I opskriften på salaten med græskar, som jeg fandt i Sparbutikkernes oktober-nummer af bladet Kulør.
Græskarsalat med peberfrugt og chili
(2 personer)
Ca. ½ græskar (afhængigt af størrelsen) jeg brugte Hokkaido
3 finthakkede forårsløg
1 rød peberfrugt skåret i tern
olivenolie
salt, peber
Dressing:
½ tsk chiliflager
½ dl olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
Tænd ovnen på 200 grader. Skær græskarret ud i store stykker, fjern kerner og skræl og skær kødet i store tern. Læg ternene i en bradepande med bagepapir, vend dem i olie, salt og peber. Bag dem i ovnen ca. 25-30 minutter. Lad dem køle af. Bland de afkølede græskartern med hakkede forårsløg og peberfrugttern. Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. Er du til koriander kan du evt. vende salaten med frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar