torsdag den 13. november 2014

Årets bøger og kåldolmer med kikærter


Masser af nye bøger...

...det er hvad "Introduktion til bogsæsonen" handler om. Og "Introduktion til bogsæsonen" er en temadag, vi som bibliotekarer kan være så heldige at komme med til. Så heldig var jeg i tirsdags.


 I løbet af dagen gennemgår fem veloplagte og vidende oplægsholdere en stor del af årets bøger i lyntempo - lige fra billedbøger og dansk litteratur til krimier og biografier. På den måde bliver vi lidt bedre klædt på til at vejlede vores lånere på biblioteket.

 Og som jeg har nævnt tidligere har vi ikke som bibliotekarer en masse ekstra tid til at sætte os ind i hvad der kommer af bøger. Så sådan en dag tages imod med kyshånd af de fleste af os.

 Og nu til noget helt andet, nemlig til noget man kunne kalde et kåldolme-eksperiment. På et tidspunkt havde jeg fået noget Savoykål i min kasse fra Aarstiderne og ville lave en eller anden form for kåldolmere, gerne vegetarisk. Fik lyst til at prøve noget med kikærter og det gik jeg så i gang med.



Savoydolmer med kikærter
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
4 blade savoykål
200 g kikærter fra dåse eller kogt
en håndfuld persille
1 rød peberfrugt skåret i tern
3 spsk olie
1 æg
1 fed hvidløg
spidskommen
chili

Kog kålbladene i letsaltet vand nogle minutter. Ikke for længe, for så bliver de for skøre. Tag bladene op, køl dem ned og dryp dem af. Til fyldet køres kikærterne i en blender, gerne til en lidt grov masse. Derefter røres kikærterne med persille, peberfrugt, olie, æg og krydderier. Kikærtemassen skal gerne være lidt fast. På hvert blad lægges en portion fyld og bladene foldes omkring. Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Serveres med dagens salat.

Note:
Smagen er helt okay, men farsen skal nok være mere klistret, da det er lidt svært med det løse fyld, når man skal skære i dolmeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar