Igennem tiden…
…er der kommet mange spændende spiselige ting fra hele
verden til Danmark – kartofler, kiwi, tomater, krydderier og meget andet. Men
der må stadig være rigtig meget derude, vi ikke kender til.
Har du f.eks. tænkt på, hvordan en frugt fra det afrikanske
Baobabtræ smager? Det er i hvert fald ikke noget jeg har gået og tænkt over.
Indtil den dag for nylig, hvor jeg fik en mail fra firmaet Mzungu – et lille firma,
som leverer bæredygtig afrikansk vild mad fra skoven til fortrinsvis kantiner,
caféer og restauranter.
Jeg blev spurgt, om jeg ville være interesseret i at afprøve
et af deres produkter, et frugtpulver lavet af Baobabtræets frugter. Jeg blev
selvfølgelig nysgerrig og surfede lidt rundt på nettet for at finde ud af noget
mere. Baobobfrugten viser sig at være lidt af en superfrugt. Den indeholder
bl.a. rigtig mange fibre samt et højt indhold af C-vitamin, magnesium og
calcium. Det kan bruges til mange ting, så jeg endte med at sige ja tak til en
prøvepakke. Og fik sendt en ordentlig bøtte fuld.
Hvordan er smagen så? I sig selv har den en frisk, lidt
citrusagtig syrlig smag, men med en let bitter eftersmag.
Jeg startede med at prøve det sammen med en portion A38 og
lidt hakkede mandler, det smagte da udmærket, men var ikke noget særligt. Men hvis
man vil give sin daglige portion A38 eller skyr et ekstra sundt boost, så er
det bestemt en mulighed.
Men hvad skulle jeg bruge den til og hvad skulle jeg
kombinere den med? Jeg tænkte på noget med en lidt mere fed smag, f.eks. kokos,
men også i kombination med forskellige frugter. Så jeg anskaffede mig et lille
udvalg af frugter, som jeg ville prøve at sætte sammen med baobobfrugtpulveret.
På nettet kunne jeg læse at den f.eks. bliver brugt en del i
smooties og til rawfood. Men nu er jeg ikke så meget til smoothies (de smager
da godt, men de tilfredsstiller bare ikke min trang til noget at tygge på) og
rawfood er heller ikke noget, jeg går så meget op i. Så jeg måtte finde på noget
andet. Det blev til en dessert, noget jeg ellers ikke laver tit.
Panna cotta med baobabfrugt
(2 personer)
1 blad husblas
¾ dl piskefløde
1 spsk baobabfrugtpulver
Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Kom sukker
i en gryde sammen med kokosmælk og piskefløde. Bring mælkeblandingen i kog
under omrøringen, tilsæt baobobfrugtpulver og pisk det igennem, så der ikke er
klumper. Tag gryden af varmen. Vrid væden ud af husblassen og pisk husblassen
ud i den varme væske. Hæld cremen i portionsglas og lad den stå i køleskabet i
tre timer.
Med appelsingelétopping:
1 appelsin
½ spsk sukker
1 blad husblad
lidt grofthakkede hasselnødder til pynt
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pres
appelsinen og hæld saften op i en gryde sammen med sukker. Lad det koge op og
si saften. Lad den kop op i igen og tag den af varmen. Vrid væden ud af
husblassen og pisk den ud i den varme væske. Lad den afkøle til den begynder at
stivne. Hæld den over panna cottaen i glassene.
Med mangotopping:
½ mango
et drys kokosmel til pynt
Skær mangoen i tern og drys
dem over panna cottaen.
Note:
Panna Cottaen blev rigtig god, synes jeg. Det lidt syrlige
Baobabfrugtpulver gav lige et frisk twist til den mere fede flødekokossmag. Af
de to slags toppings jeg havde lavet, foretrak jeg den med mangofrugten frem for den
med appelsingeléen.
Flere forsøg med Baobabfrugtpulveret følger på et senere
tidspunkt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar