fredag den 14. november 2014

Spansk storbyferie og spansk pølse

Om knap to uger...

...skal min søster og jeg på forlænget weekend til Madrid. Det glæder vi os rigtig meget til. Ingen af os har været der før, så alt er nyt og spændende. Vi har to hele dage plus to halve dage og det gælder selvfølgelig om at få så meget ud af disse dage som muligt. Lidt kultur, spændende butikker og markeder og så skal der selvfølgelig smages på den spanske mad - tapasbarer må være et must.


Hvad ville du gå efter, hvis du havde en forlænget weekend i Madrid?

Og nu hvor vi er i gang med det spanske, så er en af hovedingredienserne i dagens ret den spanske chorizopølse. I denne udgave serveres pølsen i en gryderet sammen med champignon og bønner. Og det der blev tilovers endte som fyld i en tortilla næste dag.


Chorizogryde med tomat, champignon og bønner
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
1 løg
olie
100 g champignon
1 ds hakkede tomater
1 dl vand
1 bouillonterning med oksekød
75 g chorizo
1 ds bønner (jeg brugte en dåse bønnemix)
hakket persille
røget paprika
salt, peber

Løget hakkes og svitses i olien. Champignonerne renses og skæres i skiver. Når løgene er klare tilføjes champignon og svitses med. Dåsen med hakkede tomater hældes i gryden sammen med en deciliter vand og en bouillonterning. Lad det småsimre 30 minutter. Skær chorizoen i tynde skiver og tilføj dem til gryden de sidste 10 minutter. Smag til med røget paprika, salt og peber. Smid bønnerne i og varm det hele igennem. Serveres med et drys persille på toppen. Man kan spise brød til, eller bare spise det som det er med en salat ved siden af.

Resterne kom i en tortillapandekage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar