...i øjeblikket. Ikke noget der ligefrem kalder på lysten til at gå ud - og alligevel. Efter fire lange dage på arbejdet med hjemkomst efter mørkets frembrud, så måtte jeg alligevel ud en tur i det grå vejr. Og jeg kom endda ud både fredag, lørdag og i dag.
Så fik jeg prøvet noget helt nyt på madfronten, nemlig vildsvinefars. Det blev brugt til et lækkert farsbrød, hvor der både er mad til flere dage og pålæg til madpakken. Og fryses ned kan det også. Man kan selvfølgelig sagtens lave farsbrødet med almindeligt svinefars, men vildsvinekødet gav lidt mere smag til kødet, synes jeg. Så det bliver nok ikke sidste gang jeg køber vildsvinefars.
Vildsvinefarsbrød
(4 personer)
400 g vildsvinefars
½ dl mælk
Sslt, peber
rosmarin
olivenolie
½ rødløg
100 g champignon
25 g hasselnødder, grofthakkede
40 g blå ost
Vildsvinefarsen røres sejt med salt. Derefter røres mælk,
peber og rosmarin i farsen sammen med grofthakkede hasselnødder. Lad farsen
hvile ½ time i køleskabet. Løget hakkes groft. Champignon renses og hakkes
groft. Begge dele svitses i lidt olie på panden ca. 10 minutter. Et ildfast fad
smøres og halvdelen af farsen lægges i bunden af fadet. Champignon- og
løgblandingen lægges ud over farsen og den blå ost skæres i mindre stykker der
lægges oven på. Til sidst kommes den anden halvdel af farsen ovenpå og det hele
formes til et farsbrød. Bages i ovnen ved 200 grader i 50 minutter. Her har jeg serveret farsbrødet med rodfrugtrösti og rødkålssalat.
Hej Anne.
SvarSletDet ser lækkert ud med sådan et farsbrød. Det er måske et dumt sprgsmål, men hvordan bedømmer man, om "brødet" er gennemstegt?
Bedste hilsner Gert
Hej Gert,
SletHvis man vil være helt sikker på om kødet er gennemstegt, er det altid en god ide at bruge et stegetermometer. Temperaturen skal være på 75 grader.
mvh
Anne